[]

MErdiven inerken diz ağrısı

www.trainingpartnersinc.com

dün aylar sonra spora gittim. Koştum, squat filan da.

Bir şey yoktu. Akşam başladı.

Aslnda geçen hafta yüzerken başladı. SOnra geçti sandım.

Yıllardır vardı bir şeyler de 2 kere mr çektirdim son 5-6 yılda. 5-6 doktora gittim. Bİr şey yok dedi. Engel teşkil etmez.

Spora devam et dedi. Hatta biri ağrısa da devam et dedi.

Sağ dizde ağrı oluyor. SOlu aşağı attığımda sorun oluyor sağ dizde. Sağ dize tüm yük bindiğinden olsa gerek.

www.youtube.com

şu tür fizyo hareketleri yapmaya çalıştım ama demek işe yaramamış. Zaten bunlar kas güçlendiriyor diye sanıyorum. Olaysa ordaki sıvı, doku, kemik vs ile alakalı.

Gittiklerim hep ortopedistlerdi.

doktora tekrar mı gitsem. Yine hareket verip belki krem verecek. Sargı da sarmak istemiyorum.

mr kağıdını bulabilirsem at arım sonuçları

Benzer durumda olanlar ne yaptınız,

 
Mrda falan bir sorun yoksa çok zorlamaktan oluyor bence. Benzer durum bende koşarken kendimi zorladığım zamanlarda oldu, aynı şekilde mrda bir şey çıkmamıştı.

Özellikle squatta falan formun düzgün olmazsa direkt dizlere zarar veriyorsun zaten.

Squat çeşitlerini şimdilik yapma derim (lunge lar da dahil), wall sit yap onun yerine ve statik hareketler çalış, mesela salona gidiyorsan leg ext mac'de static hold yap. İnternetten bir sürü alternatif hareket bulabilirsin.

Bacak kasları güçlendikçe eklemlere binen yük azalıyor ve ağrılar bitiyor.
  • peggy  (12.07.18 12:32:08 ~ 12:34:55) 
birkaç hafta maximum dinlenmeyle geçir. ben ramazan boyunca sadece yürümekle yetindim tüm sporu bıraktım. şu anda sadece sağ dizimde ağrı kaldı hafif bir ağrı. spora geri dönüdm ama bir engel teşkil etmiyor. (bisiklet,yüzme,koşu hepsini yapmaya başladım yine)

sadece bağdaş kurduğumda felaket bir ağrı oluyor. mümkün mertebe bacaklarımı uzatarak oturuyorum hep.
  • yazar yazmaz yazan yazar  (12.07.18 12:36:14) 
Özel hastane fizik tedavi gidip elektrot vs işe yaramaz mı peki


  • Cursed Chico  (12.07.18 15:03:30) 
Sendroumu buymuş

www.braceability.com

buraya göre diyor ki en alttaki resmde, squat lungth yapma hiçbir zaman :(
  • Cursed Chico  (17.07.18 11:03:45) 
bir süre spor yapmayıp spora yeniden başlandığında oluyor öyle. hamlıktan. merdiven çıkarken değil de inerken oluyor genelde. 2 güne geçmezse ondan sonra endişelenebilirsiniz. doktor için acele etmeyin bence. ama tabi vücudunuzu en iyi siz tanırsınız bir problem var diyorsanız da gidin tabii ki.


  • naksidil  (17.07.18 11:11:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.