[]

Köln hakkında sorular

selamlar, köln hakkında ufak bile olsa bilgisi olan var mıdır buralarda? 21-25 ağustos'ta gamescom fuarında olacağım. sanırım Koelnmesse diye bir yerde olacak fuar.

fuar sitesinde detaylı açıklamalar var ama buraya toplu taşıma ile erişim kolay mıdır? yoksa eziyet midir? iş gezisi olduğu için araç mı kiralamak lazım?

şehirde yapılması gereken, yapılmaması gereken şeyler hakkında bilgisi olan var mı? gezmelik görmelik yerler? kaçırılmaması gereken lokal lezzetler var mıdır?

 
atraksiyon seviyorsanız ultra lunapark olan phantasialand'e gidebilirsiniz.


  • iddaaci  (11.07.18 22:45:31) 
@iddaaci teşekkürler, başka tavsiye varsa alırım.


  • calucifer  (11.07.18 22:48:43) 
Köln´deyim ben. Ulasim Kölnmesse icin cok kolay, araca sehirde hic gerek yok.

Var tabii. Dom´a gidersiniz, hatta tepesine cikiniz. Altstadt´i gezersiniz, Dom cevresinde bircok biraevi var, Köln´ün yerel birasini yaparlar. Früh´ün binasi cok guzeldir mesela. (bkz: kölsch) Iyi bira icin Düsseldorf´a gidebilirsiniz, 25 dk. kadar sürüyor trenle.

Iyi kokteyle ilginiz varsa odullu barmenleri olan Shephard´a ya da Suderman´a gidin kesinlikle. Dresscode ikisinde de kati degil, Türkiye´de asla bulamayacaginiz kalitede sunum ve tat.

Gece eglenmek istiyorsaniz kesinlikle Bootshaus. Avrupa´nin en iyi gece klüplerinden biri. Sadece bira icmek, disarida oturmak, lokallerin gittigi yerlerde bulunmak icin Ehrenfeld´e dusmeli yolunuz. Ya da Almanlarin yazin hinca hinc doldurduklari beergartenlara gidebilirsiniz: Aachener Weiher veya Volksgarten iyidir.

Geleneksel Köln mutfagi bence hic cekici degil, ama denemek isterseniz geleneksel biraevlerinde en iyi ornekleri vardir, ornegin: Peters Brauhaus. Bunun disinda, cok Italyan oldugundan sehirde, iyi restaurantlari var gercekten. "485 Grad" Napoli usulü cok iyi pizza yapar, "Fellini" ambiyans olarak etkilemese de yemekleri cok iyidir. Sushi yemek istiyorsaniz da bayagi iyi yerler var. Kisacasi international mutfak iyi, Alman mutfagi ise bildiginiz gibi...

Sanata, ozellikle pop-arta biraz ilginiz varsa, Ludwigmuseum´a gitmelisiniz.

Filarmoninin programina bakin, klasik muzik konserleri olmuyor sadece ve konserden 90 dakika once ayakta biletleri sadece 10 Euro´ya satiliyor.

Eger kolonya ya da herhangi bir kozmetik ürünü almak istiyorsaniz, turistik shoplardan degil her kosede olan dm adli marketlerden cok daha ucuza alabilirsiniz.

Islami mimari ile ilgileniyorsaniz Ehrenfeld´de cok farkli bir camii var, Almanya´da bayagi unlu.

Yapmayin diyeceklerim: Zoo´ya gitmeyin. Ana istasyon etrafinda cok bulunmamaya calisin, genelde tüm kriminal isler burada doner. Messe disinda nehrin o tarafinda bir sey oneremeyecegim. Kölnlüler Ren nehrinin sag tarafina "Ren´in yanlis tarafi." derler, cok cekici bir sey de yoktur gercekten o yakada.
  • buf-e kür  (11.07.18 23:39:27 ~ 23:49:19) 
2011'de ben de Gamescom'a gitmiştim 2 günlüğüne, fazla şehiri gezemedim, taksiyle gidip gelmiştim kölnmesse'ye. Müzikle ilgileniyorsan Music Store diye bir dükkan vardı devasa 2 katlı, 2 günün 1 gününü neredeyse orada geçirmiştim.

Atraksiyon olarak da çikolata müzesine gitmiştim otele yakın diye, aklımda kalan birşey olmamış, sanırım tavsiye etmiyorum.

Kölsch birası var, o zaman bilmiyordum fakat onu deneyebilirsin. Anthony Bourdain'de izlemiştim, onun gittiği yerlerden birine gidebilirsin.
  • mirafiori  (12.07.18 01:28:42) 
@buf-e kür & @mirafiori çok teşekkürler!


  • calucifer  (12.07.18 02:02:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.