[]

Tum kredi kartlarimi ve limitlerini nasil gorebilirim?

Garanti kartimin limitini arttirmak istedigimde "Talep onaylandi ancak yasal limitler yuzunden isteginizi gerceklestiremiyoruz, diger banka kartlarinizin limitini dusurun" gibi bir uyari cikiyor bana.

Diger kartlarin limitleri zaten cok dusuk, hatta bir tanesini gecen gun 10k kadar dusurdum, yani maddi olarak limit yukseltmemde herhangi bir sakinca yok.

Acaba bilmedigim, ya da kapattigimi zannettigim bir kredi karti mi var uzerimde diye supheleniyorum. Bana ait tum kartlara nasil bakabilirim? Edevlette, gib'te falan boyle bir ozellik var mi?

 
findeks aracılığı ile bakabilirsin. diğer bankalar bazen geç güncelliyor/güncellemeyi unutabiliyor.


  • passion rules the game  (11.07.18 17:52:05) 
findeks'te kredi karti ile ilgili bir bolum bulamadim, sadece varolan kredi limitimi gosteriyor, yanlis mi bakiyorum?

Bana alttaki gibi bir sey lazim
Garanti - 10.000 tl
Enpara - 10.000 tl
YKB - 5.000 tl
  • elon  (11.07.18 18:08:45) 
meraktan girdim baktım findekste gözüküyor. hatta ipne bankalar çat çat nasıl kredi kartı çıkartıyor gözüküyor.

bank asyadan alınma kredi kartım varmış yeni öğrendim. limiti 1 tl.

bkm express ile ödersen ilk bakış 1,18 tl
  • prezarlatif  (11.07.18 18:16:40 ~ 18:17:54) 
limiti bir bankadan düşürdükten sonra belli süre beklemen gerekiyor diğer bankadan arttırmak için. hemen olmuyor. 1 ay kadardı sanırım tam hatırlamıyorum süreyi.


  • ykyt  (11.07.18 18:55:36) 
Şöyle bir şey de var, yükseltmek istediğin kartın limiti yasadan önce yüksek verilmiş ise, ve de şu anki gelir durumunuza göre hala yüksek ise diğer kartları tamamen iptal etseniz de bir şey değişmeyecek.

Kendimden örnek vereyim;

Yasadan önce her bankadan kartım vardı, en limitli olan bonus kartım ve 46 bin şu an. Diğer kartlar ise 8-9-11 gibi limitlerde 5-6 tane kart vardı.

Fazla kart taşımak ve takip etmek istemediğim için yavaş yavaş bir çoğunu kapattım, elimde sadece bonus dahil iki kart kaldı.

Ama dediğim gibi yasadan önce kartın limiti normalden yüksek olduğu için daha da yükselemiyor. Hatta başka bankadan kart da alamıyorum, diğer bankalardan 3-4 kart iptal ettiğim halde.

Yasadan kastım, bir ara devlet bankalara bir kural getirdi "kişinin gelirine oranla en fazla x kadar kart limiti verebilirsiniz" gibi bir şey.
  • John Bloor  (12.07.18 12:29:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.