[]

Klima-Kiralık Ev

Selamlar.

Şimdi kiralık evde oturuyorum, sıcaktan evde nefes alınmıyor. Günlerdir sıcaktan bölük pörçük 3-4 saatten fazla uyku uyuyamıyorum. Ev sahibine söyledim, klima taktırmak istemiyor. Ben kendim taktıracağım bu gidişle. Vaziyet şu: dairede duvarda hali hazırda klima boşluğu mevcut. Ben bu boşluğa uygun bir klima alacağım. Ama taşınırken durum nasıl olacak bilmiyorum. Şimdi diyelim 3 bin lira verip aldım klimayı, seneye başka bir eve taşınacak olursam klimayı alıp götürme meselesi nasıl oluyor? Site yönetimine sorduğum kadarıyla benim oturdugum dairedeki klima boşluğu yalnızca 18bin btu’luk klimaya göreymiş. Diyelim ben seneye taşındım, taşındığım yerdeki boşluk 18binlik klimaya uygun değil, o zaman ne yapacağım? Yani 3 bin lira verip 1 sene sonra aletin elimde kalmasını istemiyorum. Ne yapılabilir sizce?


 
o nasıl bir yermiş ki sadece 18lik klima oluyormuş, 15'lik veya 12'lik nasıl olmaz mesela?


  • gkhncnzdgn  (11.07.18 17:39:33) 
Ben teknik detayını bilmiyorum abi, duvarda halihazırda bi klima boşluğu açılmış, oraya da uyan klima tipi buymuş sadece.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (11.07.18 17:42:22) 
Evler genelde bir çok klima tipine uyumlu oluyor. Bu evde var bi gariplik. 18likte alsanız elinizde kalmaz bence. Sonraki eve yüzde 90 uyum sağlar.


  • ırene adler  (11.07.18 17:43:55) 
Benim evimdeki klima boşluğu da 18000liğe uygunmuş mesela ben de 18000lik taktırdım. Genelde öyle oluyor zaten evi yaparken tutup da 9000lik için giriş yaptırmazlar bence.


  • archery  (11.07.18 17:53:35) 
Belki hazırda boru tesisatı döşelidir, o da çapdan dolayı 18'e uygun olabilir.

Yoksa borusunu kablosunu komple yeniden döşetecekseniz bir önemi yok.

Klimanızı giderken söktürüp yeni yere taktırırsınız, o da ortalama 250-300 TL fiyat tutar. Ha şu da var, sökülürken kablo boru vs hasar alırsa yeni montaj da kablo ve boru seti de almak gerekebilir.
  • John Bloor  (11.07.18 17:54:47) 
hocam hiç uğraşmayın bulun bu ucretsiz keşif gelsinler. hepsiburada baymak 12000 lik 2000tl kapın bi tane.


  • tukenmez adam  (11.07.18 18:12:31) 
Keşif için tarih veriyor adamlar kaçta geleceğimizi söyleyemeyiz diyor. Oldu aq işi gücü bırakır tüm gün evde sizi beklerim dedim.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (11.07.18 18:14:58) 
Gelmeden önce arıyorlar ama siz yine de randevu aldığınız yere belirtin örneğin "saat 4ten sonra evde olucam diye". Onlar her ne kadar "biz bilemeyiz kaçta geleceğini" havasına girse de yine de mutlaka not bıraksınlar servis elemanlarına. Servis de gelmeden önce 1 saat önce falan arıyor, uygun değilseniz gelmiyor.
(Klima taktırırken bu tekniği kullandım)

  • archery  (12.07.18 10:59:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.