[]

aynada göz bebeklerimizin hareket ettiğini neden görmeyiz?

sb. cep telefonunun kamerasında görebiliyorum ama. orda gecikme olduğu için sanırsam.




 
Gerçekten mi?

E aynada direk gözlerine bakıyorsun da kendini öyle görüyorsun,

Onlar Hareket ederken bisi göremiyor olman lazım.
  • vhs kaseti  (11.07.18 16:49:19) 
eğer soru ciddiyse cevap vereyim :)

çünkü gözlerini görmek için gözlerine bakıyorsun. dolayısı ile sabitlediğin gözlerin hareket etmiyor :)
  • teritori  (11.07.18 17:02:18) 
@teritori

aynaya bakarken göz bebeklerini hareket ettirsen bile bu hareketi göremiyorsun.
  • nickini degistiren yazar  (11.07.18 17:05:42) 
gözbebeklerinizi hareket ettirdiğiniz zaman baktığınız nokta (aynada gözlerinizin yansıması) değiştiği için bu hareketi görmeniz teorik olarak mümkün değil.
iki gözünüzü ayrı ayrı oynatabiliyorsanız (yapan arkadaşım var) ancak bu şekilde yakalayabilirsiniz.
arz ederim.
  • stanley weber  (11.07.18 17:21:53) 
göz odaklandığı yeri görür. gözbebeklerini hareket ettirirken göz kısa süreli görmez, görülen noktalar atlanır ya da beyin bu geçiş sırasındaki görüntüleri iyi bir şekilde birleştiremez. bu yüzden film izliyormuş gibi, sürekli "cut" yaparak gören bir mekanizmaya sahibiz. sadece aynada gözlerini değil, gözü oynattığın zaman aynı şekilde (iyi bir şekilde!) hiçbir şeyi görmemen lazım.


  • lesmiserables  (11.07.18 19:13:21 ~ 19:14:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.