[]

Banyomun tavanını alçıpan yapmışlar

Evin diğer tavanları gayet beton/duvar gibi iken, banyonun tavanı daha alçak ve üstü boş gibiydi (tok bir ses gelmiyor vurunca). Banyo tavanımda bir akıntı oluşunca fark ettim. Islak mı değil mi bakmak için tavanı ellediğimde tersten içine göçtü :(

Ne yapılır bu durumda, tesisatçı mı çağırsam? Tesisatçı benim kata değil,üst kata bakmıştı akıntı için.


 
kiracıysan önce ev sahibine haber ver.

banyonun tavanından su geliyor, göçmeye başladı.

siz mi yaptıracaksınız, yoksa ben yaptırım size fatura mı edeyim diye sor.
  • killerbee  (11.07.18 10:04:14) 
Siz ya da ev sahibi değil. Üst kattaki kişi yaptırmalı. Sizin banyoda alçıpanın üstünde kalan kısımda üst katın tesisatı var. O tesisattan sızma yapıyorsa hem kendi tesisatını hem de sizin zarar gören banyonuzu yaptırmalı.


  • himmet dayi  (11.07.18 10:07:33) 
Tesisatçı üst kata baktı zaten, bir akıntı görememiş silikon çekmiş banyo kenarlarına.
Benim tavandaki ıslaklık hala devam ediyor ama.

  • archery  (11.07.18 10:10:04) 
banyo tavanları genellikle asma tavan yapılıyor yeni dönemde. Tesisat arızalarında kırmadan halledilmesi için. Ama asma tavan üzerine alçı çekince bir anlamı kalmamış. Tesisatçı gelip bir baksın, eğer su geliyorsa tavan açılıp (müdahale kapağı vs yoksa) müdahale edilecek, akabinde tavan tamir edilecek.
En ıslak noktadan düzgün bir şekilde kesilebilirse, tamamını kırmadan müdahale kapağı uygulanabilir. Sonrası için.
Ev sahibi sizseniz banyo tavanını yenilemenizi öneririm.
  • stanley weber  (11.07.18 10:12:05) 
Sızıntı yan üstten ya da borulardan (inşallah temiz su) da geliyor olabilir. İlla zeminden olması gerekmiyor. Yukarda silikon çekilmiş olması zeminden su gelmeyeceğini gösteriyor sadece.


  • stanley weber  (11.07.18 10:14:37) 
Sizin banyonuzda oluşan buharın sebep olması da düşük ihtimal değil. Alçıpan dediğiniz son derece dayanıksız bir ürün (beyaz olanı). Alüminyum asma tavan yaptırmak çok daha sağlıklı.

edit: Pardon, ben akıntı kısmını atlamışım; tavan iyice zayıfladı ve siz ellediğinizde çöktü sandım. Buharın akıntı yapacağını düşünmüyorum.
  • rahip janick  (11.07.18 10:18:23 ~ 10:22:04) 
Arkadaslarla ayni seyi diyecegim ama sizin tavanda sizinti varsa o net ust katin tesisat problemini gosterir. Baska ihtimal yok. Sucu bulamamistir.


  • bir ileti paylastim  (11.07.18 10:19:48) 
*Kiracıyım bu arada.


  • archery  (11.07.18 10:20:19) 
Tesisatçının üst kata çıkıp bulamaması normal, çünkü sızıntı üst katta değil, üst katın sizin tavan arasında olan tesisatında büyük ihtimal.

Maket bıçağı ile insan kafası ve kolu geçecek kadar kesilip gözlemlenir, müdahele kolaysa yapılır ve tavan yama yapılıp alçı boya çekilir.

Aslında en doğrusu @stanley weber'in anlattığı gibi lazım olduğunda her zaman müdahele edilebilecek gibi seyyar döşenmeli.

Bu fotoğraftaki her bir kare yerinden çıkıp kolayca geri takılabiliyor, böyle olmalıydı. Ama ucuza kaçmışlar.

www.izocam.com.tr
  • John Bloor  (11.07.18 10:50:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.