[]

yabanci birine turkce ogretmek

arkadaslar ozel ders vermem gerekiyor,
nasil yapmaliyim?
1- bir iki tane kitap buldum ama baska ogretici kitaplar da atabilirsiniz uzerime?
2- nasil bir yol izlemeliyim, kitabi mi takip edeyim? alistirma tarzi ev odevi mi vereyim? bastan sona grammari mi ogreteyim once?

her turlu yardima acigim.

 
Yeni Hitit setini ver o kendi öğrenir. Karışma.

Anladığım kadarıyla dil eğitimi hakkında bir deneyimin/fikrin yok, o yüzden bırak o yalnız çalışma ile kitabı takip ederek ilerlesin, takıldığı yerde sana sorsun.
  • idonthaveatvset  (11.07.18 08:27:46) 
idonthaveatvset
evet daha once hic ogretmedim turkce.

  • baldur2  (11.07.18 08:32:57) 
Eşim yıllarca yabancılara Türkçe öğretti ve diyor ki hitit vs gibi kitaplar sana yardımcı olmaz senin konu gramer calisman lazım ve bir egitmenin olmadan doğru yolu bulman cok zor.


  • basond  (11.07.18 08:37:50) 
ikinize de ozel mesaj attim bir bakabilir misiniz arkadaslar?


  • baldur2  (11.07.18 08:39:49) 
Ben gramer ve kelime dağarcığı konusunda ayrı ayrı notları kendim hazırlayarak öğretiyordum. Paralel gidiyordum.

Alıştırma yapabilecekleri ödevler de hazırlıyordum.
  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (11.07.18 09:32:19) 
Hitit 20 yıl öncesinin kitapları. Hevesini kırmak istemem dostum ama Türkçe çok zor ve çok fazla kuralı olan bir dil. Öğrendiğimiz hiçbir dile benzemiyor. Örneğin kapının kolu derken koldan sonra neden u geliyor Temel seviye A1 konusu. Relative Clause nasıl öğreneceksin. Özneyi tanımlıyorlar en an eki nesneyi tanımlıyorlar dik eki gelir gibi kuralları bilmen gerek. Ama profesyonel bir iş degilse kız arkadaşına öğretmek gibi bence dene.


  • Traveller  (11.07.18 11:23:36) 
@traveller
profesyonel degil, turkce okuyacak vs birine degil de daha cok turkiyeye ziyaret etmek isteyenlere diyeyim.
amacim eger para kazanacaksam bunu en azindan hak edeyim diyorum.
  • baldur2  (11.07.18 11:26:53) 
Öyleyse kalıp ifadeler öğret.

www.victoria.ac.nz ogrenci nasil ders calisirim diye soruyorlarsa bu kitabi onerebilirsin.
Ogrenmeyi ogrenme konusunda, ders calisma teknikleri konusunda, ozellikle de dil ogrenme konusunda yanlis bildiklerini degistirme amaciyla ise yarayabilir.

www.victoria.ac.nz burada da kitabin Ingilizcesi var, seviyesine gore ogrencilerinizle paylasabilirsin. Sen de oku hatta.

www.victoria.ac.nz

Burada da Türkçe ve İngilizce ile ilgili kaynaklar var.
  • Traveller  (11.07.18 11:35:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.