[]

Zehirlenme takıntısı ve balık

》》Şu ana kadar 3 kez gıda zehirlenmesi yaşadım.Bu üç olayda baya zorlu geçti.Çok şükür uzun süredir bi sıkıntı yaşamadım ama bu olaylar takıntı oldu bende.

》》Ne zaman dışarda veya evde yemek yesem en önce zehirlenme ihtimalini düşünürüm.Genelde sirkülasyonun fazla olduğu gıda işletmelerini tercih etmeye çalışırım.Ben kadar gıda işletmecileri de bu durumun farkındadır ve önlemler alınıyordur diyorum ama yetmiyo bu düşünce.

》》Izgara balık çok seviyorum,haftada iki kez de tüketmem gerekiyor diyet için.Buna rağmen yiyemiyorum doya doya.Bugün yedim tırsa tırsa.Bu durumu aşmak için ne yapabilirim?Balık zehirlenmeleri çok yaygın mı?Ben sık sık yerim bişi olmadı diyen var mı?Haftada iki yemek istiyorum artk:(

 
cinsiyetinizi bilmemekle beraber; kadınlar için balık tüketiminin sınırlı olması gerektiğini iddia eden bir kesim var. cıva birikmesinden ötürü. büyük balıkların tercih edilmemesi, küçük balıkların tüketilmesi gerektiğini söylüyorlar. kadınlarda fazla tüketim olduğunda cıva zehirlenmesi nedeniyle zeka geriliği olan ya da otizmli çocuk ihtimali artıyormuş. sorunuza tam cevap olmadı ama yine de söylemek istedim yeni okuduğum için


  • yalnizliktan devren kiralik  (11.07.18 02:03:40 ~ 02:03:54) 
iyi yikanmamis bir salatadan zehirlenme ihtimalin baliktan zehirlenme ihtimalinden fazla. bildigin yerlerde ye, baligi gom gitsin.


  • robokot  (11.07.18 02:54:12) 
balıkla ayran içen bile var mesela. bi şey olmaz. balıktan sağlıklı ve zararsız bi şey olabilir mi şu dünyada


  • ssiradanbirigibi  (11.07.18 02:57:19) 
levrekten zehirlendiğim için korkunu çok iyi anlıyorum. ben senelerce (15+ sene) balık yemedim, şimdi dardanel ton ve çupra dışıdna balık yiyemiyorum. ekstradan bir tek alabalık yiyebildim geçenlerde.

Çevremde balıktan zehirlenen tek bir kişi olmadı, zehirlendiğim gün ailemden sıkıntı yaşayan tek bir kişi bile olmadı. Bana mı denk geldi piyango diye hala merak ederim. Gene de o acıyı tekrar yaşamak istemem.
  • kimlanbu  (11.07.18 11:53:36) 
Mevsimindeki balıkları yemeye çalışıyorum. Ben de korkarım zehirlenmekten.

Ek bilgi: yemek.com
  • monogram  (11.07.18 11:59:34) 
balığı mümkün mertebe taze alıp aynı gün pişirirseniz bir şey olmaması lazım.

bir de bilgi olsun. balıkçı kasabasında büyümüş, balıkçılıkla içli dışlı olan bir arkadaşım bayat balıkla peynir yeme, o zehirleyebilir demişti. o nedenle ton balıklı sandiviçe kaşar peyniri koymaya korkuyorum, şimdiye kadar hiç denemedim.
  • yemrem  (11.07.18 12:19:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.