[]

Son 5-6 yılda abur cuburların tadlarının kötüleşmesini fark ettiniz mi?

Bir ben mi fark ediyorum ama sanki bisküviler, cipsler, gofretler, kolalar artık yenilmez, içilmez halde; eskiden çocuktuk, öğrenciydik farkında mı değildik yoksa her şey değişti mi?

Benim teorim, maliyetler giderek arttıkça üreticiler fiyat artırımı yapmak yerine daha ucuz, adi ham madde kullanıyorlar, bu da şu anda insanın yemeyeceği şeyleri doğuruyor. Gerçek nedeni bilen var mı?


 
abur cuburu bilemiyorum ama geçen gün sprite içtim ve tadı garip geldi. şekerini değiştirmişler veya oranı değişmiş.


  • sutlu nescafe  (10.07.18 19:27:04) 
abur cuburların neredeyse artık hiçbirinde doğal bir ürün yok. %100 sıkma portakal suyu diyor bakıyorsunuz yok sitrik asit yok bilmemne. bisküviler desen şeker yerine dünya kadar tatlandırıcı var. tamamen kimyasal ve yapay şeyler. artık marketlerin o reyonlarına girmiyorum bile. abur cubur yiyeceğinize meyve yiyiz. alın üzüm yiyin tek tek atıştırın.


  • mr.goodcat  (10.07.18 20:17:11 ~ 20:18:29) 
Ünlü markaların ürünlerini bilmem de le cola light'ın ve hobby çakması çokkolata'nın tadı değişti. Dediğiniz gibi fiyatı artırmamak için maliyeti düşürüyorlar galiba. Ancak fiyatı da artırmıyor değiller.


  • fatih baker  (11.07.18 02:00:02) 
bu içecek konusunu ben çok deneylimledim.

gemilerde çalıştığım zamanlarda, hava alanı veya deniz ulaşımı için üretilmiş cola, pepsi, sprite, fanta vb içecekler gelirdi. bu içeceklerin üstüne sadece deniz ve havayolları için üretildiği başka yerlerde satılmayacağı şekilde uyarı yazıları olurdu.

hepsinin tadı aşırı şekersizdi.

bazen yurtdışında kumanya geldiği olurdu onlarda aynıydı.

demek istediğim türkiye üçüncü dünya ülkesi olduğundan sağlıksız ne varsa dayıyolar ama avrupada böyle olmuyor, onlar için üretilen içeceklerin tadı türkiye ile inanılmaz derecede farklı
  • killerbee  (11.07.18 05:08:14 ~ 05:11:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.