[]

yurtdışı doktora- bordo pasaport

merhaba,

şu an yüksek lisans öğrencisiyim. yurtdışında yıl sonuna doğru doktoraya gideceğim. yarın pasaport randevum var. henüz 25 yaşımı doldurmadım. aşağıdaki 1. madde benim için geçerli mi oluyor? yalnzıca defter bedeli olan 108 tl yi ödeyerek 10 yıllık pasaport alabilir miyim örneğin?

25 yaşından büyüklerin pasaportları harçlı olarak düzenlenmektedir.Ancak:
1) Yurtdışı üniversitelerde öğrenimlerine devam edecek olanların,
2) Üniversite öğrencilerinden spor, gezi, kültürel, ticari ve sosyal bir menfaat için yapacakları seyahatlere gidecek olanların,
3) Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğünce düzenlenen seyahatlere katılanların,
4) Üniversite öğrencilerinden yabancı hükümet ve kuruluşlardan sağlanan burslara ilişkin görev ve hizmetlerin yürütülmesi kapsamında yapılacak yurt dışı seyahatlere gidecek öğrencilerin,
kurumlarından alacakları belgeyi Vergi Dairelerinden ya da malmüdürlüklerinden onaylatmaları halinde harçsız umuma mahsus pasaport alabilirler.


Teşekkürler.

 
o şartlara gerek yok eski onlar. öğrenci ve 25 yaşın altında olman sadece 108 tl vererek pasaport alman için yeterli ama 10 yıllık alamazsın. maksimum 25 yaşı doldurduğun güne kadar verirler.


  • nrmnm  (10.07.18 16:47:58) 
anladım. o halde harç bedelini de ödemem gerek 10 yıllık istiyorsam


  • mukrime  (10.07.18 16:52:55) 
Harc bedelini ödemen gerek, yoksa kisitli süre icin pasaport verirler.
Oturma izni veya vize basvurusunda da pasaportunun süresi yeterli degil derler sonra ve tekrar pasaport cikarmakla ugrasirsin.

  • chitosan  (10.07.18 18:07:04) 
Alo nüfus hattını aradım ben, oradaki kadın 10 yıllık da alabilirsiniz demişti. Arayıp sorun numara 199.


  • Lim5  (11.07.18 12:16:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.