[]

Birilerine miras bırakmak için mi mal mülk edinilir?

Mesela tarla alıp kendi sebzeni, meyve ağaçlarını, tavuklarını yetiştirmek istiyorsun. "Kime kalacak?" deniyor. Aynı bakış açısıyla ev de almamak lazım, araba da almamak lazım o zaman diyorum.

Miras bırakacak birileri (çocuğu) hiçbir zaman olmayacak kişilerin ev, araba, tarla alması anlamsız mı? Altın, döviz biriktirmek, yatırım yapmak, vs..


 
Ya hu, eğitim ve çalışma hayatı dahil bütün yaşamını emeklilik dönemine yatırım yapmak için (bir ev bir araba) geçiren insanları neden dinleyesiniz?


  • rahip janick  (10.07.18 10:47:06) 
ben ölmüş gitmişim birine kalsa ne olur kalmasa ne olur? yaşarken mutlu olup rahat ettim mi bunlar sayesinde? cevap evetse bitti gitti.


  • guzel gunler gorecegiz  (10.07.18 10:58:49) 
Valla ben çocuklar için değil kendi yaşlılığım için mal-mülk edinirim. Çocuğa bırakacağım şey iyi bir eğitimdir, kendi malını mülkünü kendisi yapsın. Ki eğitimi için de maalesef öyle para ödüyoruz ki daire alınır o paraya...


  • SiyamkedisiZorro  (10.07.18 11:04:14) 
Insnalar ikiye ayrılır bu konuda: çocuğu için yaşayanlar ve kendi için yaşayanlar diye. Kendin için yaşıyorsan bunu düşünmeye gerek yok.


  • bos gezenin bos ustasi  (10.07.18 11:04:33) 
guzel gunler gorecegiz +1
SiyamkedisiZorro +1

tamamen bu hayattaki konforumun devamı için. şu anki hayat standardımı yaşarsam eğer 80 yaşımda da devam ettirebilmek için. ben öldükten sonra kime kaldığının önemi de olmayacak benim için.
  • naksidil  (10.07.18 11:10:17) 
Hayır sadece miras için değil hayatta kendini güvenceye almak için de edinilir. Herşeyini kaybedip veya birşey için harcayıp hayata yeniden başlaman gerekebilir. Ağır bir hastalık, büyük bir hırsızlık, birinin ölümüne veya sakatlanmasına sebep olma gibi durumlar herkesin başına gelebilecek şeyler ve bir kenarda birikimin yoksa hayat alt üst olur.


  • curukturpkokusu  (10.07.18 11:21:37) 
mal kira ödememek için alınır. istediğin yere miras bırakabilirsin.

çocuğu olan ille malı mülkü çocuğa bırakacak diye bir şey de yok. bir sürü örneği var. kendin için yaşa, boşver hocam...
  • babilbaligi  (10.07.18 11:42:18) 
Çocuk sahibi olmayı düşünmüyorum. Amacım mümükün olduğunca erken emekli olacak şekilde para biriktirip yaşlılığımı maddi olarak güvenceye almak. Öldükten sonra da yasal olarak ayırabildiğim max payı vakıflara verecek şekilde miras ayarlarım. Kalanı uzaktan kuzenlere kalır.


  • cleric  (10.07.18 12:18:23) 
Bu soruyu soran büyük ihtimalle ailesiyle yaşıyordur.


  • Cruyff  (10.07.18 14:21:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.