[]

Kız arkadaşım çok hasta

Selamlar.
Boğazı çok ağrıyor, ateşi var. Nasıl müdahale edelim doktor dışında. Çok inatçı, ikna edemiyorum doktoru.

Başına havluyla sıcak su mu koyalım? Ağrı kesici mi verelim?

 
Parol, soğuk duş, havluyla soğuk su (sıcak su koyulduğunu ne gördüm ne duydum)


  • vernonj  (10.07.18 00:07:56) 
Sıcak bir şey koymayın bir yerine, mümkünse ılık bir duş alsın. Mümkün mertebe ince giyinsin. Ağrı kesici ateş düşürücü alabilir. Bolca su içebilir.

Havluyu ıslatıp alnına, koltuk altlarına koyabilirsiniz (sıcak olmayacak).
  • rahip janick  (10.07.18 00:08:01) 
Insanlar hastayken doktora gitmeme konusunda neden inat ederler hic anlamiyorum. Atesi varsa ates dusurucu verilebilir belki. Ya da koltuk altlarina ilik bez vs koyulabilir. Ilik dus alabilir. Bagisiklik sistemini guclendirecek besinler tuketebilir. Doktor filan degilim, onceki deneyimlerimden yola cikarak bunlar geldi aklima.


  • yuzır  (10.07.18 00:08:04) 
Soğuk algınlığı için doktora gidilmez zaten. Bırak kendi haline iyileşir birkaç güne


  • bos gezenin bos ustasi  (10.07.18 00:17:15) 
Ateşini ölçün. 40 derecenin üzerine çıkmasın yoksa hastaneye. Ayrıca ateş düşürücü falan veröeyin o ateş sayesinde atlatacak o hastalığı


  • goodman  (10.07.18 00:24:58) 
Ateş düşürücü ağrı kesici vermeyelim mi yani?
Ilık havlularla karnına ve ayak bileklerine havlu koyuyorum.
Soğuk mu ılık mı?
  • patronaj  (10.07.18 00:40:36) 
Atese tam tersine sicakla mudahale edilmesi gerektigini ve terleterek dusuruldugunu dusunuyordum ben. Annem hep oyle yapti. Termofor, kat kat battaniye, vb ile terletilip mikroplar oldurulmeye calisilinirdi. Bir de annemden az daha bilimsel olarak soyle bir entry vardi zamaninda.

eksisozluk.com

Ates 40'in ustundeyse hastaneye tabii de, 40'in altindaysa sogutmamak gerektigini, sogutarak anlik rahatlatma yasandigini ve aslinda sicakta mikroplari oldurmemiz gerektigini birkac doktordan daha duydum.

Ayni sekilde, ates dusurucunun de kisa vadede (1-2 saat icin) rahatlatici ama asil yapilmasi gerekenin atesle mikroplari oldurmek oldugunu da soylemislerdi.
  • aychovsky  (10.07.18 00:49:27 ~ 00:52:08) 
biraz sirkenin içine aspirini eriterek karıştırın.
sonra da havluları ya da bezleri bu sirkeye batırıp sonrasında çok fazla sıkmadan alnına, dirseklerine, dizlerine ve ayak altlarına koyun/sarın.
bezler kurudukça işlemi tekrar edin, ateşi olduğu için çabuk kuruyacaklardır.
ateşini çok kısa sürede indirir ve çok rahatlatır.

ılık ve sıcak suyla hiçbir şey yapmayın.
kullanacağınız her şey soğuk olsun, zaten hava sıcak.
benim dediğim tarifi yapacaksanız sirke oda sıcaklığında olabilir.
  • blatta hiberna  (10.07.18 00:49:31 ~ 00:50:29) 
Yahu viral hastalığın sağaltımı olmaz. Ateş 41-42 üstüne çıkarsa tehlikelidir tamam havale geçirmesin diye soğutma yapılır da o raddeye gelmez yetişkinler kolay kolay.

Alacağın hiçbir ilaç seni iyileştirmez. Ağrını, öksürüğünü, ateşini düşürmeye yarar sadece.

Vücut direnci arttıkça immun sistem güçlenir hastalığı yener kendisi. Yok aspirinmiş, sirkeymiş, bunlar koca karı yöntemleri. Yatacan, dinlenecen, bol sıvı alacan, gıdanı vitaminini düzgün alacan, çok soğuktan çok sıcaktan uzak duracan geçecek. Bu.

Gribe hastalık demeyin kurban olayım başlığı gördüm dedim heralde kanser.
  • bos gezenin bos ustasi  (10.07.18 00:58:25) 
@bos gezenin bos ustasi:

koca karı yöntemi olması rahatlatmadığı anlamına gelmiyor.
en azından biraz rahatlar, uyur.

kimse bilimsel olduğunu iddia etmedi zaten.
  • blatta hiberna  (10.07.18 01:00:24) 
ateşi yüksek insana sıcak havlu neymiş ya hiç mi hasta olmadınız bu yaşınıza kadar? aman diyeyim havale geçirir sakın. soğuğa yakın ılık suyla duş iyidir. ona da karşı çıkarsa musluk suyuyla el, yüz, kollar, bacaklar yıkansın yeter. her ateşi yükseldiğinde yaparsınız. sakın battaniye yorgan gibi şeylere sarmayın. güç verecek şeyler yedirin. blatta'nın dediği sirke+aspirin iyi gelir kolonya+aspirin de olur


  • guzel gunler gorecegiz  (10.07.18 10:37:52) 
sirkeli oda sıcaklığında suyla ıslatılmış havlu koltuk altlarına ve başına


  • chavezding  (10.07.18 11:24:52) 
ateşin yükselmesi, vücudun işgalci mikroorganizmaların çoğalmasını önlemek için verdiği bir tepki, ancak evrimsel olarak çok ilkel bir yöntem bu ve tabii ki işe yaramıyor. 37 derecede yaşayan mikroorganizma 39'da da yaşamaya devam ediyor. bu yüzden "hastalığı ateş sayesinde atlatacak" tarzı bilgiler doğru değil. ateşi düşürmeye çalışın.


  • pitjantjatjara  (10.07.18 11:58:41) 
Ateş olmasa ben de doktora gitmezdim ama ateşin yükselmesi çok tehlikeli. Ateş düşürücü verin. Oda sıcaklığında su ile ıslatılmış havluyu alnına, boynuna, koltuklatlarına koyup ateşini düşürmeye çalışın +1


  • peggy  (10.07.18 12:03:22) 
sprey sisesine su doldurup arada yuzune kollarina sikin suyu. iyi hissettiriyor mikro mikro damlaciklar. bir de odayi havalandirin, oksijen girsin.


  • jimicik  (10.07.18 12:18:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.