[]

Başvuracak iş ilanı bulabiliyor musunuz?

Merhaba Sevgili Duyuru İnsanları,

1 aydır işsizim ve 2-3 haftadır her gün iş ilanlarına bakıyorum. Genel olarak Kariyer.net, Yenibiriş, Eleman.net ve Elemanonline(Buraya kadar bile düştük) olmak üzere 4 siteden bakıyorum. Ve bu süre boyunca sadece 3 tane başvuru yapabildim Kariyer.net' den. Neden? Çünkü artık başvuracak ilan bile bulamıyorum. Önceden günde garanti 5-10 tane başvuru yapıyordum. İş fırsatlarının tavan yapacağı dönemde resmen iş ilanı bulamıyorum. İlanların yarısı mühendis yarısı da satış temsilcisi ilanı. Gerçekten iflas bayrağını çekiyoruz sanırım. İnsan biliyor durumu ama gerçek yüzüne çarpınca çok farklı oluyor.

Sizde durumlar nedir?

 
Aynı. Bugün bir suru yolcu gemisinde eleman arandığını gördüm. Sadece yaş belirtmişler. İş ne işi onu bile yazmamışlar.


  • geçerkenugradım  (09.07.18 22:17:40) 
ben de bulamıyorum, 1 ay olmadı mezun olalı 40+ yere cvmi ilettim tek bir (1) yer mülakata çağırdı ve o da olumsuz oldu


  • oekuklu  (09.07.18 22:29:31) 
PHP programlama ile ilgileniyorum, özel sektöre gecmeyi düşünüyorum, internette yüzlerce ilan var bu sektörde (Developer). Demek ki sektörüne göre değişiyor. Ama kriz olduğu kesin.


  • işimdeyim gücümdeyim  (09.07.18 23:24:26) 
dostum belli bi meslegin var mi bilmiyorum lakin spesifik bir ilan bakmayip rahat diye tabir edecegin is bakiyorsan bitti o devir, istanbul avrupa yakasindayim, 2010 ile 2018 arasinda is sartlari o kadar degisti ki, 2013 sonrasi zaten kotuydu, 2016 sonrasi tamamen felaket oldu.

gazete ilanlarinin en kotusu 12-13 saat calistirir.
ilan sitelerinde belli bi vasif olmadan herkesin yapabilecegi isler kalmadi, arayan ya kole ariyor ya tam vasifli eleman.
70 80 tane madde yazmis almak istedigi eleman icin verdikleri maaslar asgari.
yani kendini yalniz hissetme, herkes bu durumda. ya bi tanidigin olacak devlete memur olup en kotu 3200 tl maas alcaksin ya da asgari maasi kabulleneceksin ya da ticaret icin kafa yorucaksin sansin yaver giderse artik.
ama bu ulkede arkanda birisi olmadan sifirdan bir yerlere gelme ihtimali sifir, otesi yok.
piyasada is bulma olayi kalmadi artik, gencler bu durumu kabullenip satis danismani olup kariyer pesindeler, magazacilik disinda kariyer yapilabilecek hicbir meslek kalmadi tanidiksiz insana. bir avm ye girin satis danismanlarinin %90i universite mezunu, magazacilik yaptigim bir donemde 4-5 sene once, 23 kisilik kadronun 22 si universite mezunuydu, sadece mudur eski calisan oldugu icin lise mezunuydu, hesap et.
  • müptezel dostoyevski  (10.07.18 03:49:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.