[]

Aracın sorunu ne?

Selam duyuru, yabanci memlekette oldugum icin ve ustaya goturmek cok pahali oldugu icin biraz kafa yormak istedim.

Honda crv otomatik 99 model

Araç bazen tribe giriyor. Genel olarak %50 tripli- %50 normal

Tripliyken ne yapiyor derseniz:
Mesela kırmızıya geldim, P ye yahut N ye aldığımda rolanti 0.9 ile 1.5 arasinda hizli hizli dalgalaniyor. Gaz veriyo 1.5 a kadar sonra gazi birakiyor kendi kendine surekli hizli hizli.

Vites değișimi sırasında yuksek devir aragaz çekiyor, mesela trip atmiyor iken 2.5 devirden 1.8 devire dusuyor vites yukselince, ama trip atıyorken once 3 devire cikiyor sonra 1.8 e iniyor. Kotu ve gecikmeli bir vites gecisi oluyor dolayisiyle.

Bu iki sorunu ayni zamanlarda sergiliyor. Yani tribe girince.

Neyden kaynaklidir?
91 oktan benzinden olabilir mi?
Cevaplar icin tesekkur ederim.

 
donanımhaber forumlara yazın, usta gibi adamlar var


  • oscar  (09.07.18 17:06:14) 
kelebek gibi gorunse de eski motorlarda klima da yapiyor bunu.

klima acik mi oluyor bu sorun sirasinda? eger oyleyse klimayi kapatip deneyin. eger klimaysa kompressor veya kompresor yaginda sorun olabilir.
  • tanaka  (09.07.18 17:51:51) 
otomatik şanzımanınız ölmeye başlamış. youtube'da scotty kilmer'ın videolarını izleyin.


  • redskull  (09.07.18 17:56:57) 
Rölantide al ver olayını eğer motor soğukken yapıyor, bir süre sonra düzeliyorsa sorun muhtemelen oksijen sensörü veya boğaz kelebeğidir.

Gidip balata spreyi al, hava filtresini sök, gaza bastığında orada bir valf açılıp kapanır, oraya kapağa da denk gelecek şekilde boca et bakata spreyini. Düzelirse ne alâ, düzelmezse sıkıntı büyük.
  • bos gezenin bos ustasi  (09.07.18 19:52:32) 
Bir de bu olayı vites N'de iken de yapıyorsa şanzıman sorunu olma ihtimali çok düşük.


  • bos gezenin bos ustasi  (09.07.18 19:53:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.