[]

Dişimle ilgili doğru mu yapıyorum?

Ömrümde diş ağrısı çektim ama böylesini hiç yaşamamıştım.

Herşey önce inceden inceden bir ağrıyla başladı. Sonra tarifi imkansız bir ağrıya dönüştü. Doktora gittim. Kanal gerekiyor yalnız iltihap aşırı dağınık, ağzının her yerine dağılmış, güçlü bir antibiyotik şart dedi.

Klamoks 1000 mg verdi. Arveles ağrı kesici verdi. Kullanmaya başladım. Fakat ağrı artık diş ağırısı gibi değil. Boğazım, çenem, kulağım, gözüm ağrıyor, dişmi ağrımıyor. Gece acile gidiyorum, uyuşturuyorlar, ağzım dudağım uyuşuyor ama ağrı geçmiyor, hissetmeye devam.

İlaçları sabah akşam birer taneyken, ben doktoruma danışmadan çifter almaya başladım. Çünkü o an ölmek bile tercihlerimin arasında. Ağrı git gide boğazda yanmaya dönüştü. Yani kaynar suyla boğazım ve çenem yanmış ve ben ileri düzeyde yanık acısı çekiyorum. Soğuk suyun anlık olarak baskıladığını keşfettim. Bugün 4. günüm ilaçlarla. Değişen bir şey yok. Bu arada, antibiyotiği içtiğim ilk 30 sn içinde boğazımda aşırı bir ağrı, yanma, uyuşukluk ve şişlik hissi oluşuyor. Anlayamıyorum bunu.


Sadece ağrının pik yapamdığı zamaanlarda önceden ağrım yine çoktu, şu an dayanabilecek bir ağrı var. Pik yapınca yine aynı. Suyu bıraktığım anda gırtlağıma, ateşte dağlanmış kılıçlar kafama boğazıma ağzıma saplanıyor sanki.

Mecburen hemen soğuk su alıyorum. Baskılıyor. 4. günde, çifter çifter kullandığım antibiyotik nasıl hiç ilerleme göstermez anlamıyorum.

Burada yapmamam veya yapmam gereken şey nedir?

 
doktor değilim.. ağrı kesici neyse de antibiyotiği çifter çifter almanın yol su elektrik olarak dönme riski var.. danışmadan iş yapmayın.


  • lcha  (09.07.18 12:23:08) 
dişçi yada doktor değilim. tavsiyelerimi ona göre göz önünde bulundurursun.

soğuk su olayına devam etmen bence yanlış. boğazına zarar verirsin. her bakteri her antibiyotiğe karşı etkili olacak diye bir kural kaide yok. muhtemelen iltihap boğazına filan yayılmış. doğrudan doktora git ve durumu anlat. öncelikli hedef artık iltihabın yayılmasını önlemek. dikkatsiz ve kafaya göre antibiyotik kullanmak çok tehlikelidir. çünkü bakteriler de bir süre sonra antibiyotiğe karşı bağışıklık kazanabiliyor. geçmiş olsun...
  • silah taciri  (09.07.18 12:28:20) 
yanlis yapiyorsun. ilaclarin dozaji bellidir. 2 tane alman gerekse 2 tane alman gerekiyor derdi doktor. gramlik ilac zaten, karacigerini yoruyorsun cift icerek. ben de dis agrisi cok cektim, klamoks ise yarar eninde sonunda.


  • icim urperiyor  (09.07.18 12:41:51) 
Doktor değilim.
Bi aktardan İsveç şurubu alıp birkaç kaşık içince ağrılar kesilecek diyorum. İçip de ağrı hala geçmezse beni bulun. Ama geçecek zaten o kadar diyim.

En azından bu süreçte ağrıdan kurtulursunuz, sonrasına dişçi bakar zaten..
  • lambada  (09.07.18 15:34:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.