[]

amele vücudu sorusu / kas kaybetmemek

selam.

beden gucu gerektiren bir iste calismaya basladim. ozellikle kollarim ve ayaklarim gun icinde surekli aktif 8 saat. ama abanmiyorum, surekli yavas yavas calisiyorum. en son vucut olculerim 189cm boy, 80 kilo. kilomun artmadigina eminim ama 1-2 kg azalmis olabilir. yagli bie vucudum yok, skinny denilen tipteyim. gobek de yok, ama kas da yok pek.

simdi bu sartlarda benim kas kaybetmemek icin nasil beslenmem lazim? 5000 metre kosucularina benzetiyorum tempomu, oyle olmak istemiyorum acikcasi.

ikinci mevzu, kas kazanmak icin kaslarin ust limite zorlanmasi gerektigini biliyorum. fakat calisma tempom zaman ve enerji olarak ikisine birden musait degil. simdi ben 8 saat calistiktan sonra, aksam yemeginden once vucut agirligiyla bu 8 dakikalik videolardaki gibi gogus ve karin kaslarina yuklensem epey, faydasi olur mu? o durumda protein agirlikli aksam yemegi mi gommek lazim?

son olarak, kas antrenmani sonrasi fast food dalgasi hakkinda ne dusunuyorsunuz? olabilir mi oyle bisey lutfen olsun cunku. cok kolaylastirir isimi her anlamda.

tesekkurler

 
Anlattigin sekilde calisip plaj vucudu yapman mümkün. Ama bunun icin günlük kalori ihtiyacini saglikli sekilde doldurmalisin. Haftada 1 kere fast food da da sorun yok bence.

Her hafta bir önceki haftayi gözlemleyip ona göre kalorilerini assagi yada yukari cekebilirsin.

Örnegin ben, hafta ici kahvalti yapmadigim icin sabah kendime bi shake hazirliyorum ve bu sekilde kalori ihtiyacimin 500 kadarini doldurmus oluyorum.
  • VIPCH  (09.07.18 11:10:47) 
Sondan başlayayım: Olur, fakat sağlıklı değil. Misal hamburger yedin, proteini protein karbonhidratı karbonhidrat yağı yağ ama kalitesi katkısı vs hep sıkıntı. Mesela yağı yağ ama trans yağ, vücut tarafından hiçbir şekilde kullanılamıyor, kullanılamamasını geçtim toksik etkisi var. Fakat karb-protein makroya uyarsa olur mu dersen, olur.

Kasların gelişmesi için ne yapılması gerektiğini söylemişsin, konuyu biliyorsun, vücut ağırlığıyla kısa süreli fayda görürsün ama orta-uzun vadede fayda getirmez kas gelişimi için ya da kasların korunması için.

Antrenman yapmıyorsan ve işin de inşaatta çimento taşımak değilse, işin ne olursa olsun sedanter bir hayatın var demektir, yani standart bir erkeğe göre günlük 2000-2100 arası bir kalori alıp bunun da %40'ını protein %40'ını yağ %20'sini karbonhidratan alırsan mevcut kaslarını uzun süre korursun ama bir noktadan sonra yine illa ki kas kaybı yaşamaya başlarsın ağırlık çalışmazsan.
  • angelus  (09.07.18 11:13:57) 
"skinny denilen tipteyim"
Asnetik tip denir ona arapçasının ne olduğu önemli değil. Zor adele alır ve kolay adele kaybeder bu vücut tipi. Dahası boyun fazla uzun olduğu için "eğer sporcu değilsen" fazla hacim antipatik bulunabilir sende. Yani asnetik yapıda olman kabul edilebilirlik sebebidir. Neyse zamanla anlarsın bunu da. Yani boyun uzun olduğundan zayıf olman zannetiğin gibi kötü bir şey olmayabilir demiş oldum.


Kas kaybetmemen için protein ağırlıklı beslenmen lazım. Protein enerjiye de rahatlıkla dönüştürülebiliyor fakat senin çabuk yakan hızlı metabolizman ve yaşam tarzın için bu yeterli olmayacaktır. Karbonhidrata da ihtiyacın var.




"son olarak, kas antrenmani sonrasi fast food dalgasi hakkinda ne dusunuyorsunuz? olabilir mi oyle bisey lutfen olsun cunku. cok kolaylastirir isimi her anlamda."

Sen yapabilirsin zaten asnetik yapıdasın yani yediğini yakıyorsun fakat hızlı çöp yemekler diş kaybının en belirgin sebeplerinden biridir. Hızlı yemekle kilo almaya çalışanların diş kaybı yaşadıklarını seyrettim. Fare için fare zehiri neyse insan için un ve şeker odur.




Internetdeki mucize öneren videolarda aletsiz çalışmayla bir miktar adele mümkün. Ancak bunların çok fazla enerji harcattırdığı da ayrı bir gerçek. Yani karbonhidrata da ihtiyacın olacak.

Senin için aletsiz çalışmayla elde edilecek adele miktarı biraz daha az olabilir. Asnetik hızlı metabolizma böyle. Anlayacağın doğru düzgün kaliteli maskülen erkeksi bir vücut yerine "hacimlendirilmeden hafifçe şekillendirilmiş" satışta olan insan vücudu; Jigolo Vücudu ya da diğer ismiyle Plaj Vücuduna sahip olabilirsin ancak. Sporcu değilim sadece satıştayım diye bağıran ucuz bir görüntü oluşacaktır. Farkında değilsen cehalet mutluluktur bak keyfine elbette. Güç, performans artışı falan da bekleme.






JARGON NEDİR?
Jargon bir zümrenin bir diğer zümreyi aşağılamak üzere mevcut lisanı deforme etmesidir. Bir öteki oluşturur böler ve onun elde edemediği fakat kendisinde eksik olduğunu hissettiği özelliklerini de tukaka eder hiçleştirir vs.

Amele vücudu, plaj vucudu, jigolo vücudu, on numara aşağılayıcı jargon kalıplarıdır. Art niyet kanıtı olduğundan kalıcı bedelleri olur. Bu sonuçlar olgunlaştıkça farkedilir.

İlk porno filmlerde yoğun olarak vücut geliştirici erkekler kullanılmıştı. Bu filmlerin asıl müşterileri olan erkeklerin aşağılığa girdikleri farkedilince asnetik yapıda olan ve diğer ölçüleri de ortalamanın üstünde olmayan erkekler tercih edilmeye başlandı.

Kızlar da aşağılığa girdikleri için video kliplerde aşırı güzel kızların kullanılmasına son verildi. Aradan kaçanlar da feminazilerce imha ediliyor. Bkz. "David Guetta Feat. Justin Bieber - 2U" 1. ve 2. version farkı.
  • neotunc  (09.07.18 13:29:20 ~ 13:44:31) 
cok tesekkurler. tek sikinti su ki kas kazanmak derken ben aslinda guclenmeyi kastetmistim. yani goruntu kaygim hic olmadigindan ezelden beri, aslinda sizin anladiginiz anlama geldigini unutmusum. goruntumden sikayetci degilim yav, baklavaya falan gerek yok. ben soyle tuttugumu koparmayi, asilinca takir tukur barfiks cekebilmeyi istiyorum aslinda. yemisim plajini yani cok sey degil esasen.

@neotunc

asnetik biraz daha "kusurlu" bi anlam tasiyor sanirim; eksisozluk.com

oyle degilim yav. hayatim boyunca herhangi bir toplu fiziksel aktivitede hic geri kalmadim. hali sahada cogunluk yerdeyken depara devam ederim yani mesela. ektomorf oluyor sanirim daha cok.

jargon icin de asagilayici bir anlam bulunmuyor tdk da. ki ben de duymadigim icin kullandim. kaldi ki su an zaten ben insaatta amele olarak calisiyorum. hepsinden ote emek karsiligi para kazanilan herhangi bir isin digerlerinden asagilik oldugunu dusunsem bizzat ben yapmam zaten bu isi.
  • icim urperiyor  (09.07.18 16:35:18) 
Güçlenmek kas inşasından daha zor, kas inşası için %60 yoğunlukla çalışmak işe yararken güçlenmek için %90-95'lik bir ağırlık yoğunluğuyla ve sürekli artan bir ağırlık sistemiyle çalışman gerekir. Yani daha iyi anlaşılması için şöyle söyleyeyim: Mesela kas inşası için 90 kiloyla squat yapıyorsan, güçlenmek için 150 kiloyla squat yapman lazım, zira kas inşası kasların tahribatıyla sağlanırken güçlenmek dediğimiz durum için hem kasların tahribatı hem de sinir sisteminin uyarılması gerekir, bunun için de 5-6 tekrar yapabileceğin maksimum ağırlıkla çalışman gerekir ki bu ağırlıkları da dönem dönem artırman gerekecektir.


  • angelus  (09.07.18 16:52:38) 
Asnetik tip spor terminolojisinde süper hızlı metabolizmaya sahip olduğu için zor kilo ve adele kazanan insanlara denir. Diğer disiplinlerdeki anlamları konumuzun dışında. Deriyle adele arasındaki yağ miktarı az olduğu için damarlar görünebilir durumdadır. Aynen vücut geliştiricilerin yarışma öncesindeki aşırı yağsız halleri gibi ki bu kısmı istenen bir şeydir. Onlar yarışma öncesi damarlar iyice fırlasın daha yağsız görünsün diye deriyi yakan bir krem de sürüyorlar.

Asnetik sürekli diyetle zar zor ortalama kiloda kalmayı başarabilen ve asla istediklerini yiyemeyen insanların gizli ya da açıktan kıskandıkları vücut tipidir aynı zamanda. Zor adele kazanma sorunları hariç.



Eğer gerçekten inşaatta amele olarak çalışıyorsan seni akademisyenlere yeğlerim. Fakat kullandığın bu isimlendirmeyi uyduran toplum kesimi bunu malesef kendilerinin erişmesi imkansız olan bir vücut mükemeliyet standardını aşağılamak üzere türettiler. Klasik erişemediği ete mundar deme durumu.

Senin anlayacağın o isimlendirme, ismin mucitlerinin kendilerinin ulaşamayacaklarını bildikleri bu yüksek fiziksel standart karşısında hissettikleri yetersizlik, acziyet ve reddiye (duygusal zeka düşüklüğü sonucu gerçeği reddetmek) duygularının bir dışa vurumundan başka birşey değil.

Yani isimlendirmenin toplumdaki karşılığı önemli.



"goruntumden sikayetci degilim yav, baklavaya falan gerek yok. ben soyle tuttugumu koparmayi, asilinca takir tukur barfiks cekebilmeyi istiyorum aslinda. yemisim plajini yani cok sey degil esasen. "

İstememen anormal olur. İste ama elde edene kadar mundar anlamına gelecek şekilde isimlendirmelerden uzak durman senin için iyi olur.

Güç malesef hacimle oluyor. Performans hacimsiz olabilir. Şınav gibi performansla ilgili hareketler fazla hacim kazanmadan da ilerletilebiliyor. 90 barfiks çeken 40 yaşın üstünde astsubay gördüm. Sayıyı arttırınca adele eriyor! Binlerce mekik çekenler var ama tek bir baklaları yok.

Bu performansları çok çok yüksek enerjileri asla bitmeyen hafif sıklet boksörlerin neden tek bir müsabakada nakavt gerçekleştiremediklerini düşün. Bir de ağır sıklet Mike Tyson'ın 550kg'lık (doğru yazdım) tek bir nakavt yumruğunu. Tercih senin.
  • neotunc  (09.07.18 17:24:38 ~ 17:26:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.