[]

arabayla yurtdışı seyahati (ne lazım gelir)

efendim üsküp e arabayla gitmek istiyoruz, vize istemiyor zaten , ama bulgaristan dan geccez haliyle .. bu durumda hangi belgeleri almamız , kime başvurmamız falan gibi sorular cevapsız kalıyo ..

transit vize diye bişi mi var ..
ya da gümrüğe abi üsküpe gidiyoz biz diyip geciyo muyuz güle oynaya??

bi de ille de arabanın sahibi gelmek mi zorunda .. yoksa nası oluyo (vekaletname gibi bişi mi lazım ) ..

teşekkür çok

 
triptik lazım. o bir derece, o kadar pahalı değildir de (turing'in sitesinden bakabilirsin) - renginden ötürü zannedersem, halk arasında "yeşil sigorta" diye adlandırılan birşey var, o olmadan araba çıkamıyor, bu da senelik bayağı pahalı ama bir iki haftalık alma imkanı var diye biliyorum.

bir de, bulgaristan'dan arabayla geçerken aman trafik polislerine dikkat, bizdeki "yol kenarına parketmiş radarlı polis"in, onlarda ağaç tepesinde saklananı mevcut, "komşu" diye iniveriyorlar ağaçtan, araba yaklaşınca.
  • cedilla  (12.09.07 10:32:04) 
2-3 sene önce Yunanistan için hesaplamıştım, o triptik, uluslararası ehliyet zart zurt, arabanın ülkeden çıkış masrafı yaklaşık 1000 YTL civarındaydı, bilginize.


  • sui  (13.09.07 01:48:51) 
teşekkür hepinize,
turingten baktım şimdi 600 milyon kadar bi masraf yapmam gerekiyo hepsi için , bi de noter tasdikli vekaletname lazımmış ..
balkan flexipass denilen bileti alırsam çok daha ekonomik olucak gibi görünüyo şimdilik, hem bulgar polisinin kahvesini de içmemiş olurum :) genctur a sorıyım bi de..
  • ditriell  (13.09.07 04:55:57) 
Bulgaristan AB'ye girdikten sonra bu ağustos ayından itibaren geçerli olmak üzere transit vize ücretlerine zam yaptı. Bizimkiler iki hafta önce gittiler geldiler. 280leva gibi bir şey istemişler. leva=lira hemen hemen. Bunun üzerine bizimkiler dönüp Türk sınırdan almışlar, orada yarı fiyatınaymış. Ona göre bilginiz olsun.


  • sıkay  (13.09.07 09:15:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.