[]

Uretigimiz patatesi kimseye satamiyoruz, markette patates 6tl

Bu muhabbetin asli var mi? Sosyal medyada cok fazla sallamasyon bilgi donuyor. Buna da direkt inanasim gelmedi. Gercekten Anadolu'da ciftinin elinde patlayan satamadigi patatesler varken biz 6tl ye patates mi alıyoruz?
Nerede bu patatesler?



 
Aslinda bir patates yok.

Buna genel olarak plansizlik ve tarim politikasi eksikligi diyebilirsin.

Sosyal medyaya bakarsan yahudi lobisinin erdogan i devirmek icin boyle yaptigi sonucuna ulasirsin.bu hayal gucu ve buna inanip bunu paylasan kitleyi anlayabilmek mumkun degil,isin komigi devletten kimsede cikip buna itiraz edemiyor,itiraz edecek olan hemen karsi tarafin adami oluyor.

Olay kisaca su.sadece patates,sogan icin gecerli degil tum urunlerde olabiliyor bu.ureticiyi kontrol eden bir mekanizma yok.ne isterse onunekebiliyor.bu sene patates sogan dibi gordu ve fiyatlar zirve yaptigi icin onumuzdeki sene koylu birak tarlayi kapisinin onune bile patates sogan ekecek.onumuzdeki yil sorun yok,yeniden bulmaya baslayacagiz,ambarlar dolmaya baslayacak.vatandasta aman belki yukselir diye bol bol alacak.diger sene patates sogan iyi getirdi diye koylu gene bol bol ekecek bu sefer bolluk oldugu depolar dolu oldugu icin fiyatlar cop olacak.bu sefer cikip devlet bize bakmiyor mallarimizi aracilar cop ediyor diye koyluler bagrinmaya baslayacak.en sonunda yeni yilda,sezonda aman abi patates sogan zarar ediyor ekmeyelime donecek is.ekmeyincede bugun durum yeniden olusacak.

Viral dolasan politika uzmani pazarci abinin anlattigi ulkenin yarisininda pis yahudiler papateslerimizi depolarda curutuyorlar,bizi cekemiyorlar diye inandigi,ulke patetesini,soganini depolayabilmek teorik olarak mumkun degil.oyle bir depoda yok.kisibasi yillik tuketimi 50 kg olan yillik ulke uretiminin 5 milyon ton olan bir urunden bahsediyoruz.boyle yazinca aa 5 milyon ne diyene soyle yazalim yaklasik 250,000 kamyon patates bu.

Bu sene belki dikkatini cekmistir piyasada harika gorunumlu 40 kalibre ,renkleri mukemmel kirazlar vardi.onceki senelerde copunu bile bulmak zorken uzunca bir suredir piyasada cok guzel kiraz var.o kirazi istanbulda kilosu 6 liraya yiyebilmenin sebebide tam olarak bu olay iste.bahsettigim kirazin ilk ciktigi donemde ihracat fiyatlarinin 6-7 dolar seviyesinde oldugunu cok gordum.6-7 dolari duyan arkadas ne yapar tahmin etmek zor degil her yere kiraz eker.
  • duptıs  (08.07.18 13:31:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.