[]

30 yaşından sonra kariyer planlaması sorunsalı

Selam fellas,

biliyorum başlığa bakarak "oha 30 yaşına kadar planlamadıysan biz ne diyelim?" diyecek arkadaşlar rica ediyorum görüşlerini kendine saklasın.

maliye bölümü mezunuyum, bu dönem başlayacağım muhasebe ve denetim tezli yüksek lisansım var ona devam ediyorum aynı zamanda özel bi üniversitede yarı burslu hukuk okuyorum 2.sınıfa bu dönem başlayacağım. askerliğimi falan yaptım. ekim ayında smmmm sınavına girip smmmm ruhsatı alacağım kısmetse ve yaklaşık 5 yıl kadar da kurumsal 2 firmada iş geçmişim var.

bundan sonrası için denetim şirketlerinde hem hukuk hem de denetim alanında görev alabiir miyim? ingilizcem iyi onda problem yok ama hem yl hem de hukuk mezunuyetim en erken 2020-2021 gibi gözüküyor. dolayısıyla 33-34 yaşında oluyorum. yaş konusu yüzünden çok umutsuzluğa kapılıyorum her ne kadar olduğum yaştan rahat 5 yaş genç göstersem de :/

ya da hiç bunlarla uğraşmayıp avukatlık mı yapayım diyorum ama malum ülkedeki hukuk sistemi beni hiç umutlandırmıyor aksine avukatlık mesleğinden bile soğutuyor diyebilirim.

bunun yanında bilge adam ya da o türevde bi kurumdan sap eğitimi alıp sap danışmanlığı yapmayı bile düşündüm. akademisyenlik desen zaten torpilin allah'ı dönüyor ve benim de hiç öyle taraklarda bezim olmadı bugüne kadar. cidden kafam çok karışık. siz olsanız ne yapardınız? nasıl bir yol çizerdiniz?

teşekkürler.

 
Kendinizi garantiye almak için her türlü belgeyi/diplomayı almışsınız. Bir hafta sonra sgs sınavına girecek biri olarak bu kadar eğitime birden zaman ve kafa ayırmamız benim açımdan takdirlik. Sorunuza gelirsek;

Sizin iki mesleğiniz de kendi işinizi yapmaya olanak sağlıyor. Smmm olup büro açmak ya da avukat olup büro açmak. Siz bu noktada ne istiyorsunuz? Kendi işinizin patronu mu yoksa daha az sorumluluk ama daha bağımlı şirket çalışanı olmak mı? Para sizin için önemliyse ve çevreniz de genişse büro açsanız iyi kazançlar söz konusu ama ben smmm olsam bile büro açmayı düşünmüyorum. Mali işlerde üst düzey yönetici olmanız kaçınılmaz bu birikimle ben olsam bu yönde ilerlerdim.
  • eksi sozlugun tatli insani  (08.07.18 11:12:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.