[]

Ryanair'in yeni kabin kuralları ile uçan oldu mu?

Önceden direk kabin bagajımız ile kapıya yönelip uçuyorduk, çoğu zaman hiç kontol bile yoktu, şimdi normal 55cm'lik kabin bagajını bile bavullar kısmına vermek gerekiyormuş sanırım, (şayet priority & 2 cabin bags hakkı almazsak). Bu doğru mudur? Yanlış falan okumadım değil mi? Cidden çok sıkı denetliyorlar mı, deneyimleyen var mı, bu son uygulamaları?

www.ryanair.com


 
eğer kural koydularsa daha önce uçmuş biri olarak denetlediklerini söyleyebilirim. kapıda bile ciddi kontrol ettiklerini gördüm. kontrol etmiyorlarsa çok sıkıntı yoktur. benim gördüğüm oversize bagajları falan hep boşalttırıp hayattan nefret ettirmişlerdi. yeni kuralı görmedim henüz. link verirseniz okuyalım.


  • ozdek  (07.07.18 13:21:52) 
Geçtiğimiz aylarda iki kez uçtum. Sadece uçağa binişte sıradaki herkesin el bagajlarına Rynair kağıdını bağladılar. Sonra o bagajları uçağa pistten binişte valizleri uçağın alt kısmına koyan el arabası tarzı şeyin üstüne koyduk veya oradaki görevliye verdik o koydu. Millet 50-60 litrelik sırt çantalarını geçirdi. Kağıdı bağlayıp geçtiler. Demir kalıba sokup ölçme olmadı. Ama yine de bilemeyiz ne olacağını. Ben 65 litrelik sırt çantamın yarısın doldurdum ve münkün olduğunca boyunu kısa tuttum. Ölçtüğümde kalıba uyuyordu. Ama kimse getir bakalım ölçelim demedi.


  • taktikmaktikyokbambambam  (07.07.18 13:43:45) 
@taktikmaktikyokbambambam pardon, şu kısmı anlamadım: şimdi benim sadece 55cm lik kabin bagajı ölçülerinde bagajım var diyelim, benim sanki 20kg bavulum varmışcasına bunu bizzat bagaj drop bölümüne önceden teslim etmem mi gerekiyor, yoksa kapıda onlar mı toplayacaklar sizde olduğu gibi?


  • speedy  (07.07.18 14:35:51 ~ 14:36:25) 
Hayır Check-In sırasında teslim etmiyorsunuz. Orada sadece sizin de dediğiniz gibi büyük bagaj hakkı satın aldığınızda teslimat yapıyorsunuz.

El bagajlarını uçağa binişte topluyorlar. Ciddi anlamda biniş çünkü siz uçak pistinde olup uçağa yürürken toplanıyor.

Onun dışında Ryanair uygulamasındaki biniş kartınızı göstermeniz yeterli. Çıktı almanıza gerek yok. Iphone kullanıyorsanız Apple Wallet'a da atın biletinizi. Uygulamanın çevrimdışı açılmayacağı tutarsa Wallet'teki biniş katınızı gösterirsiniz.

Bir de EU vatandaşı değilseniz geçici oturum kimliğiniz varsa bile pasaportunuz yanınızda olsun. Schengen içi uçtuğunuz için pasaportunuza giriş çıkış damgası basılmayacak, kontrolden falan geçmeyeceksiniz ama yine de uçağa binişte pasaport gerekli oluyor EU vatandaşı olmayan bizler için.

İyi yolculuklar.
  • taktikmaktikyokbambambam  (07.07.18 17:34:25) 
son 2 haftada içinde gidiş geliş 2 kez Ryanair kullandım. Güncelleyim belki birinin işine yarar. Eğer priority &2 kabin bags hakkı almadıysanız, 55cmlik çantanızı bagaj drop kısmına bırakmıyorsunuz, direk kapıya gidiyorsunuz. Orada zaten priority ve non priority sırası var, eğer çantanız o kadar büyük gözükmüyorsa priority olmasanız bile 55cm lik çantanızı kabine almanıza izin veriyorlar, büyük görürlerse çantanızı uçağa biniş anında topluyorlar. Uçağa biniş anında kalıba uygun ölçüm vs yapılmadı, millet gene ne dağcı çantaları ne bavullar geçirdi


  • speedy  (21.07.18 17:08:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.