[]

Kedimiz kızgınlıga girmiş olabilir mi?

11 aylık erkek bir kedimiz var. Normalde de etrafta söylenerek (evet, bildiğiniz soyleniyor) dolaşır fakat dün akşamdan beri bu söylenmeleri arttı. Genel olarak her zamanki modunda, sakın sakın dolaşıyor etrafta ama söyleniyor uzun uzun resmen. İki üç gündür iştahı da pek yok. Henüz koku bırakma gibi bir durumu yok fakat normalden daha fazla çiş yapıyor son bir haftadır.

Kızgınlıga girmesi eli kulağında olduğu için aklıma direkt bu geldi ama emin de olamıyorum. Kızgınlıga giren erkek kediler nasıl miyavlar? Bizimkinin kızgınlıga girmiş olma ihtimali nedir?


Teşekkür ederim şimdiden herkese.

 
nasil miyavladigi kediden kediye degisiyor. ozellikle geceleri uyumayip koridorlarda mauuv mauuv bagiranlari cok oluyor.

bildigim kadariyla erkek kedinin kisirlastirilmasi icin kizginliga girmesini beklemenize gerek yok bu arada.
  • robokot  (06.07.18 22:05:50) 
Robokot, kızgınlıga girmesinden ziyade bir yaşına girmesini bekliyorduk zira erkek kediler daha erken kısırlaştırsa böbrek sorunları yasayabiliyormus.


  • fraise  (06.07.18 22:12:37) 
hmmm evet her veterinerin kendine gore bir gorusu var bu konuda kimisi diyor ki kafasi kucuk kalir kimisi diyor hic bir sey olmaz, kimisi diyor bobrek...

yani sizinkinin zamani gelmis yavastan zaten, herhalde 1 ay daha bekleyeceksiniz. geceleri kendini parcalamiyorsa koridorlarda cok eziyet cekiyor diyemeyiz bence beklesin yavrucak o zaman az daha.
  • robokot  (06.07.18 22:17:41 ~ 22:17:54) 
bizimki daha erken girdi böyle sıkıntılı bir döneme, geceleri boğazlıyormuşsunuzcasına bağırıyor hatta arada uluyordu, ayrıca takdir ettik çok güçlü bir ses rahatlıkla opera sanatçısı olabilir. iki üç gün sabrettik sonra veterinere götürdüm kısırlaştırmak gerek dedi, böyle bir yaşına kadar idare edemeyeceğimiz için haftasonu yaptırmaya karar verdim ama bir iki güne geçti. hala ara ara bağırıyor ama çok sıkıntı yaratmadığı için bir yaşını bekledik biz. ara ara etrafa koku bırakıyor ama bunu genelde istediği yapılmayınca sinirlendiği için yapıyor, şımarık anlayacağınız.

bir yaş konusunda da veterinerimiz o biraz daha eski bir bilgi açıkçası, internette falan da bilgi kirliliği oluyor beklemek gereksiz dedi, zerre paragözlük yapmadığı ve kediye bebek gibi davrandığı için kendisine güveniyorum ben.
  • tepsi degilim ben  (08.07.18 14:12:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.