[]

Üniversiteye tazminat davası

Hukukçu arkadaşlara üniversiteye tazminat davası açmayla ilgili danışmak istiyorum. Yardımcı olurlarsa sevinirim.

İsmini vermek istemediğim bir üniversitede doktora öğrencisiydim. 4 dönem boyunca eğitim gördüm ve almam gereken ders sayılarını, kredileri ve aktsleri tamamladım. 26 haziran salı günü yeterliliğe gireceksen enstitü tarafından arandım. Almam gereken zorunlu bir dersi almadığım için kaydımın silineceğini söylediler. Ve bir gün sonra da sildiler kaydımı.çünkü 4 dönem içinde zorunlu derslerin, toplam ders sayısının, akts ve kredilerin tamamlanması gerekiyor. Bu zorunlu ders konusunda bilgim olmadığı için ve uyarılmadığım için son iki dönem ders bile almadım. Çünkü ilk iki dönem dersleri tamamladım sanıyordum.

Sorum şu ki burada benim uyarılmamla ilgili enstitünün ya da danışmanın bir sorumluluğu var mı? Ona göre tazminat davası açmayı düşünüyorum üniversiteye.

 
tazminat işini bilemiyorum ama danışmanın ile konuyu görüştün mü?


  • helenart  (06.07.18 16:54:25) 
hukuki boyutunu bilmiyorum ama eğitim affı çıkmıştı hala geçerliyse ondan faydalanıp geri girebilirsin sanırım.


  • yuto  (06.07.18 17:03:46) 
Merhaba bu durum çok kötü olmuş. Peki atilsan ama üniversiteye yeniden sıfırdan kayıt yaptırsan ve o dersleri saydirsan ayrıca zorunlu dersi alsan problem çözülebilir mi acaba? Dava açmadan önce danışmanına enstitü ve ABD baskanlariyla bu durumu düşün bence.


  • Traveller  (06.07.18 20:30:22) 
Çok saçma.
Danışmanının, bölümün ve enstitünün de sorumluluğu var tabi.
Hiç mi mail, uyarı falan geçmiyor bu insanlar.
İşleri ne?
  • chitosan  (06.07.18 20:58:57) 
Arkadaşlar sorularınızı cevaplamaya çalışayım.

İlk olarak öğrenci affı konusuna değineyim.ne yazık ki aftan faydalanamıyorum. Aftan faydalanmak için 18 mayısa kadar üniversiteden kaydının silinmiş olması lazım. Benim kaydım 26 haziranda silindi.

İkinci olarak danışmanınla da görüştüm. Çok üstüne düşmedi galiba. Enstitüyle görüşücem dedi ama sonrasında bi haber çıkmadı. Zaten kaydım da çok kısa süre içinde silindi.

Üçüncü olarak şu anda bu okula yeniden kayıt yaptırmak istemiyorum. İçim almıyor yani. Çünkü ağar topar attılar resmen beni okuldan. 2 yılımı sildiler birden. Madden ve manen yaşadığım zorlukları hiç göz önüne almadan anında işlem yaptılar.

Bu arada okulla evimin arası 1000 km nerdeyse. Gidiş geliş yaşarken ne zorluklar çektiğimi ben bilirim. İşin maddi boyutunu geçtim manevi olarak bile haftada bir bu zorluğu çekmek ciddi anlamda güç istiyor. Sonuç ise tam anlamıyla kocaman bir 'sıfır'.
  • bahodilo  (07.07.18 12:00:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.