[]

nabız ölçerin hata payı

benzer sorular vardı, ama aradığım onlar değil.

şöyle ki; bunların kola takılanı var, bileğe takılanı var, göğse sarılanı var, elektrotlu olanları var

şimdi bileğe takılanlar harika olsaydı zannediyorum göğse sarılan o kadar zahmetli bir modeli üretilmezdi boş yere değil mi? bileğe takılan nabız ölçerin hata payı nedir bilginiz var mı? spor yaparken nabız takibi için kullanacağım.

 
saat var (gear s3) koşarken cok sorun yok neredeyse kesintisiz ölçüyor ama bisiklette neredeyse hiç ölçemiyor nedenini anlayabilmiş değilim.koşarken neredeyse anlık olarak gösteriyor ama doğruluğu konusunda teyit edebileceğim bir başka ölçüm aleti yok.

göğüs üzerinden ölçenlerin daha doğru ölçeceğini düşünüyorum.
  • prezarlatif  (06.07.18 14:54:47) 
Parmakran olcenler kızılötesi ışık kullanıyor
Bu ölçüm yöntemi de hem güneş ışığından hem de hareketten çok fazla etkileniyor. O yüzden ölçüm hatası ortama ve harekete göre çok değişir.kapali ortamda hareketsiz iken kalitesiz bir cep telefonu bile çok doğru ölçecektir. Ama güneş altında koşarken işin içine güneş ışınları, ter ve bolca hareket girdiği için ölçüm kalitesi çok düşecektir.

Göğüs bantları ise kalpten çıkıp deri yüzeyine ulaşan elektriksel aktiviteyi ölçüyor. Güneş ışığından hiç etkilenmez. Ter iletken olduğundan ondan da etkilenmez. Hareketten elbet etkilenecektir ama parmak sensorlerine göre daha mı duyarlıdır bilmiyorum.

Yani maalesef sorunun tek bir cevabı yok. Ortamın fiziksel şartlarına ve senin ihtiyacına göre oldukça değişiyor cevap.
  • the kene  (07.07.18 02:06:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.