[]

Wİndows 10 için 2 bilgisayar arası dosya alışverişi nasıl olur?

Kardeşimin laptopuna filmler atacağım ama harici harddisklerim ve usbbelleklerim şansa bak yuazlıkta kaldı.

Şimdi elimde ethernet kablo var, iki bilgisayarda da lan girişi var..ondan başka wifi bağlantısı falan var...

Bu elimdekiler ile dosya alışverişi yapmam mümkün mü?

Lan kabloyu bağlayınca bazı ayarlar yapmam gerek sanırım hiçbir tepki olmadı bilgisayarlarda..

Aklıma lan kablosu ile modeme iki bilgisayarı bağlamak geldi ama yine görmedi...

Dropbox gibi yerlere upload/download seçeneği aklıma geldi ama 100 gb falan uzun sürecek bu iş..

Nasıl yapabilirim bu işi?

 
  • chicha  (06.07.18 13:52:41) 
Dukto r6. İki bilgisayara kurman lazım.
Kablo ile daha hızlı olur.

  • sutlu nescafe  (06.07.18 14:05:11) 
filmlerin oldugu klasoru paylasıma acacaksın ağ içinde
diğer makineden kopyalayacaksın

  • kingcyrax  (06.07.18 15:36:33) 
@sutlu nescafe +1

Dukto candır. Küçük bir program. İki bilgisayara da kurup çalıştırıyorsun. Şak diye birbirini görüyor. Başka hiçbir ayar yapmana gerek yok. Wifi üzerinden de şükela çalışsa da, kesinlikle ethernet kabloyla bağla, bağlantı hızı astronomik oluyor.

Transfer iki yöne de yapılabiliyor. Gönderme yapacağın bilgisayardaki Dukto'dan istediğin dosya ya da klasörü seçip gönderiyorsun. Bu kadar basit.
  • clia  (12.07.18 21:10:03) 
kabloları takıp sağ alt köşeden ap öğesine sağ tıklayıp "ağ ve internet öğesi ayarlarını" açın. oradan paylaşım seçeneklerine girip ağınızı özel ağ yaptıktan sonra dosya paylaşımını klasörlerin üzerine sağ tıkladığınızda açılan menüden aktive edebilirsiniz.


  • nuh gemisini kaciran soyu tukenmis canli  (22.08.18 17:10:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.