[]

Elma sirkesi

Elma sirkesini ne sıklıkta ve ne kadar tüketiyorsunuz?

Sirkenizi marketten mi satın alıyorsunuz? Evet ise, hangi markaları tercih ediyorsunuz?

Yoksa evde kendiniz mi yapıyorsunuz? İnternette pek çok tarif var, sizin tarifiniz nedir, nasıl yapıyorsunuz?

 
Bizim evdeki kemal kükrer.

Annem neredeyse tüm temizlik aşamalarında kullanıyor. Bulaşık makinesinde, bazen çamaşır makinesinde, toz alırken, yerleri silerken vs. Sirkeyi boşalan camsil şişelerine doldurup mutfakta tezgahta tutuyor.

Bana da alışkanlık oldu dışarıdan gelip ellerimi yıkadıktan sonra kuru ve temiz beze sirkeyi sıkıp telefonumu siliyorum.
  • Amaranta ursula  (05.07.18 14:08:34) 
En son 18-20yil once falan tatmistim cocukken. Bizim eve girmez.


  • stavro  (05.07.18 14:26:55) 
Sirke giren eve doktor girmez.


  • crna gora  (05.07.18 14:30:11) 
Hiçbir şekilde tüketmiyorum.

Ama ilk entry sayesinde bayağı aydınlandığımı söyleyebilirim :)
  • archery  (05.07.18 14:39:32) 
Marketlerde satılanları sanayi tipi sirke. Asitle 2 dakikada yapılıyor ve içerseniz ya da yemeklere katarsanız suni asitli olduğu için diş minelerinize, mide ve barsaklarınıza zarar verir. Kendiniz evde yapar ya da ev yapımı doğal sirke satan markalardan birini alır da içerseniz aradaki farkın ne kadar çok olduğunu anlarsınız. Doğal olan yani 15-20 günde fermente olarak üretilen sirke midenize zarar vermez, hazımsızlığa, kabızlığa iyi gelir. Ben bir markanınkini severek kullanıyorum ama reklam olur diye söylemem. :)


  • gulbatur birinci sahbatur sondan geliyor  (05.07.18 14:54:16) 
Elma sirkesini salatalarda kullanıyorum. Üzüm sirkesini yemeklerde kullanmıyorum artık. Beyaz sirkeyi de bulaşık makinasında parlatıcı olarak kullanıyorum.


  • SiyamkedisiZorro  (05.07.18 15:09:55) 
Sağlıklı bit sirke yapmak istiyorsanız:
Deterjansız,kaynatılmış büyük cam kavanoz(lar)a , asla ekşi değil, tatlı kırmızı,yarasız elmaların ister kabuklarını,ister tamamını, kavanozun yarısını dolduracak şekilde doğrayın,diğer yarısına içilebilir su ekleyin.. çabuk mayalanması için 4-5 tane nohut atın içine..1 tatlı kaşığı şeker ekleyin bakterilerin hızla çoğalması için.. kapağını kapatmayın tülbent veya bir kumaş parçasıyla kapatın..20 gün boyunca hergün tahta kaşıkla karıştırın.. 21.gün sirkeniz hazır..

  • chatrefhill  (05.07.18 15:12:28) 
Organik sirke kullaniyorum, jelatinsiz ve camda satiliyor.

Cok nadir saclarima kullaniyorum, son durulama suyuna biraz katiyorum. Onun disinda evde mayonez yaparken, kirmizi/beyaz lahana salatalarinda kullaniyorum.

Temizlikte asiditesi daha yuksek olan bir sirke kullaniyorum.
  • buf-e kür  (05.07.18 15:32:11) 
Meyve sebze yıkarken kullanıyorum ve çamaşır yıkarken makineye koyuyorum. Ev temizliği için ise beyaz sirke denilen sirkeden kullanıyorum.


  • peggy  (05.07.18 15:34:18) 
Elma sirkesinin çok sayıda faydası olduğuna inananlardanım. Faydaları neler diye soranlar googleda güvenilir kaynakları tarayabilir. Son yıllarda gerçek sirke yapan markalar çoğaldı. Nahita, Şerife Ana, Yedier bunlar aklıma gelen ve sık aldığım markalar. Markasız olup çok beğendiğim sirkeler de var. (Merdiven altı muamelesi yapılacak bir durum yok. Doğru elmanın, doğru kapta, doğru nem ve ışıkta, gerekli zamanlamada fermantasyonudur sirke.) Hatta elma sirkesi en son öyle bir misyon üstlendi ki sizinle de paylaşayım. Evde beslemeye başladığımız yavru kedide mantar problemi oldu. İnternetten işin ciddiyetini okuyunca kedi sahiplenmede acemi bir aile olarak panikledik. Veterinerin verdiği kremi sürmeden önce mantarlı bölgeyi elma sirkesi ile temizledik. Ve mantar büyümesi duraklayarak birkaç günde iyileşme sürecine girdi ve geçti.


  • erdoyil  (05.07.18 16:06:26) 
İkinci entrye binaen; sirke saçları yumuşatır, ipek gibi yapar, yağlanma ve kepeği önler. Şampuanı kullandıktan sonra en son durulanmadan sirkeyle saçlara masaj yapın ve durulayın farkı göreceksiniz.


  • crna gora  (05.07.18 16:15:19) 
evde yapıyorum ama evde zor oldu. bağ evimiz var orda babam ilgilendi. her salata yapışımda yeşillikleri dezenfekte etmek için kullanıyorum.

elmaları kesip cam kavanoza koy içine nohut at. ağzını tülbentle kapat hava alsın fermantasyon için, arada kontrol et. olduğunu anlarsın. ancak evde zor oluyor üstü sineklesin falan diyorlar.
  • mikahakkinen  (05.07.18 16:42:03 ~ 17:36:02) 
sirkeden nefret ederim, sirke giren eve bruce girmez.


  • Bruce  (05.07.18 16:45:07) 
doktorun onerdigi bir kadindan aldim gecen. ev yapimi. sirkeye asitli geldiginden dolayi pek yanasmayan biriydim ama bu bambaska. doktor tavsiyesi ile sabahlari ac karna 2 yemek kasigi iciyorum.
mantara da iyi geliyormus doktorum oyle dedi.

  • 65 derece  (05.07.18 19:22:54) 
@acemi, elmanin ya da elma suyunun organigi olmuyor, oyle mi? Cok ilginc gercekten. Mesela su ve benzerleri de mi asidik asit ve su karisimi? www.amazon.de

Elma suyundan fermante edilmis sirke var piyasada. Hatta bazi markalar uzerlerine yaziyorlar kac ay/yil bekletilerek yapildigini.
  • buf-e kür  (05.07.18 22:28:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.