[]

Drone almalı mıyım

Bir heves var içimde drone almak için ama 2. El drone satanların çoğu ben gibi hevesle alıp satıyorlar. Fotoğraf çekme merakım yok ama drone ile ulaşılamayan yerleri fotoğraflamak güzel olur hissediyorum.birde alırsam dji spark combo mu yoksa dji mavic pro combo mu almalıyım (fiyat farkı çok aralarında) ölü yatırım olmaması ve hevesimi alabilmem için.




 
Heves içinse ucuzundan al hatta el alışkanlığı için ikinci el ucuzu ile başla


  • basond  (05.07.18 01:21:13) 
alma. 3-5 gunden sonra sıkar. Hatta soyle diyeyim, ikinci ucusa gidisinde bile istemeden para verdim diye gideceksin.

ha bu benim icin arac, fotografciyim, vidyo cekicem falan dersen ayri. obur turlu sıkıcı bir olay. denemesi keyifli, ilk seferi keyifli ama o kadar. uzakta pirpir ediyor iste.
  • robokot  (05.07.18 01:24:46 ~ 01:25:34) 
Alma. Biz helikopter aldık geçen yıl. (Oyuncak tabii ki) Şehir içinde kullanmak çok zor. Biz bile küçücük şeyi apartmanların arasında zar zor kullandık. Drone ondan daha büyük. O yüzden onu kullanmak da daha zor olacak. Ya arabaya atlayıp açık bir yere gitmen gerekecek ya da uğraşmak istemeyeceksin. Kullanmaya vakit ayırırım dersen al. Gerçekten vakit harcıyorsun farkında olmadan.


  • dissendium  (05.07.18 01:34:05) 
Ben kullanmadım ama bir de şöyle bir şey var aklınızda olsun

mediatrend.mediamarkt.com.tr
  • senolll  (05.07.18 01:41:20) 
ohalden dolayı 500gr altı olsa bile (kayıt zorunluluğu olmayan) yine de kafana göre uçamıyorsun. Geçen seneden beri uçtuğum ya 1 ya da 2 seferdir. Muhteşem foto ve videolar çıkıyor doğru ama dağda bayırda uçmak gerek


  • Northern Mariner  (05.07.18 02:08:13) 
dostum ölü yatırım dedin ya işte o tam olarak bu.

senin bu belgesellerde, stok sitelerinde, sağda solda gördüğün videoları bu aletlerle çekmiyolar.

dji inspire hatta onu da geçtim onlardan daha çok kaldırma kapasitesine sahip quadqopterler ile çekiyolar(quadcopter dedim cahilliğime ver)

yani kısaca şöyle aletler

cdn.fstoppers.com

bunların bazıları bildiğin helikopter kadar, onun dışında dji inspire falan kullananlar da var.

kameralar zaten başlı başına servet.

yani tatmin edici kalitede bişeyler çekemeyeceksin ne yazık ki, olsa olsa da youtube kalitesine ulaşırsın ancak.

nd filtre de alman lazım bu aletlere, fix focus ve sabit f 2.8(modele göre değişebilir) oluyor genelde.

öyle olunca nd filtre takmadan ışığı kontrolü ancak shutterspeed ile sağlıyor makina. zaten manuel olarak müdahele edebileceğin pek bişey yok. o yüzden illa alıcam dersen eğer nd filtre şart.

bunun dışında bu ürünlerin bazılarını ehliyete bağladılar, bildiğin motor araba ehliyeti gibi drone ehliyeti var, almak zahmetlidir diye tahmin ediyorum, çünkü ehliyetin çıkarılmasının amacı caydırıcı olması. ha bunun adı ehliyet olmayabilir, başka bişey olabilir ama böyle bişey var.

istanbul gibi bir yerdeysen eğer uçurman oldukça zor, djiler mesela sürekli uydu ile bağlantıda olduğundan dolayı, hava alanlarının bilmem kaç km yakınında kendisi uçmuyor. yani uçurmak istesen de uçmuyor.

bunun dışında yasalar gereki sanıyorum ki hava alanının 9 km yarı çapında uçuramıyorsun, ee ufacık şehirde zaten 2 hava alanı vardı bir de üçüncü çıktı, tam bir üçgen oluşturdu.
  • killerbee  (05.07.18 02:13:07 ~ 02:17:49) 
Burada yazılanları hayretle okudum. Mavic pro var bende. Evet şehiriçinde uçuramazsın, ben de hiç şehir içinde uçurmadım. Genelde Şile taraflarına vs gidiyorum. Zaten oralarda çekim yapmak daha zevkli, yarım saatlik pili var, 2 pil maks 1 saat gidiyor. Güzel çekim yapmak için alışmak gerekiyor. Çekim yapmadığım zamanlarda da havada uzaktan kumandalı araba gibi oynuyorum. Bazen, motosikleti takip etsin diye uğraşıyorum bazen arabayı takip etsin diye. Şimdiye kadar aldığım en güzel oyuncak bence. Yani sana kakmış. Bir dslr dan çok daha zevkli benim için


  • okumakserbestbegenmeksart  (05.07.18 07:47:14) 
Okumakserbest'e katılıyorum.

Bende de mavic pro var, bugüne kadar aldığım en güzel şeylerden biri. Keyif almak kişiden kişiye değişir. Ben de güvenlik gerekçesi ile şehir içinde uçmuyorum, belki deniz kenarında... Onun dışında uçurmaya elverişli bir yerde yazlığımız var, devasa bir sahilde yarış drone'u gibi kullanıyorum. Sırf bu bile yeter bana. Ayrıca bir sürü çekim modu var, kısa Instagram videoları, selfie'ler için çok kullanışlı.

Demem o ki pahalı bir cihaz olduğu için ikinci el spark ya da Air alarak başlayın. Mavic izin almayı gerektiriyor çünkü. Oyuncak helikopterle kıyaslanmaz bu cihazlar. Neredeyse otonom uçabiliyorlar, 70 tane sensör var üstlerinde, bir yere çarpmak zor.
  • orient blue  (05.07.18 09:20:39) 
ikinci el al, az kullanır satarsın.


  • babilbaligi  (05.07.18 11:14:27) 
Cevaplar beni tatmin etti çok teşekkür ederim sanırım almayacağım:)


  • sekho  (05.07.18 11:54:10) 
drona özenip alamayan dron kötülemiş.

her ne kadar her kafana estiğinde ve her yerde uçuramıyorsan da mükemmel bir alet. facebook'taki dron gruplarına gir bakalım adamlar o dronlarla neler çekiyorlar? ayrıca meslekleri de kameramanlık falan değil.
  • işimdeyim gücümdeyim  (05.07.18 12:07:30) 
Mavic Pro var bende de, 2017'de almıştım. Çok başarılı bir alet, ancak meraklısına denir ya, tam öyle. Gerçekten paran yoksa girme derim, zira bu meretin mesela pervanesi çatlıyor, çat 60 lira veriyorsun, kesinlikle kullanma şansın yok. Pili zortluyor, çat 600 lira pil almak zorundasın, hata verdiği anda hata veren parçayı sıfırıyla ve orjinaliyle değiştirmek zorundasın (yan sanayi alayım bile diyemiyorsun). Hiç bir şey yapmasan bile bazen düşebiliyor, havada uçan 6 bin lira sonuçta, acayip stresli bi mevzu.

Bir de izin konusu var, izin mevzusundan dolayı benimki epeydir rafta duruyor. Çok kereler denememe rağmen bir kere bile izin alamadım. Polisle falan uğraşmamak için gerçekten dağa bayıra gitmediğim sürece çıkarmıyorum.

Bu arada Air ya da Spark izin gerektirmiyor cümlesi yanlış. 500 gr altı drone'ların durumu çok daha kötü zira izin almak istesen de alamıyorsun. Mavic ve üstünde en azından iha.shgm.gov.tr'den izin talep etme şansın var.
  • roket adam  (05.07.18 23:31:35 ~ 23:33:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.