[]

Bilgisayar/teknoloji kariyerine başlangıç

Nerden başlamalı, nereye yönelmeli?
Direk sql, c++ kursları mı mesela ya da web tasarımı, mobile application tarzı birşeyler mi?
Bunun yanında önerebilceğeniz bir online uzaktan eğitim kursu var mı bunlarla ilgili?
Teşekkürler

 
Baba önce bir ne yapmak istediğine karar ver.
yazılım mı yazılımsa Web mi software mi mobil mi
Değilse Network mü nedir yani ne yapmak istiyorsun ne mutlu ediyor seni? Bunlar birbirinden farklı şeyler önce c++ başla sonra web dillerine geç falan değil yani. Yazılım olduğunu düşünüyorum yazdıklarından.
Neyi seçersen seç ben çok faydalı olacağını düşünüyorum önce bir cs50 izle.

teachyourselfcs.com
Bir de buna bak.
  • Giovanni Pipitto  (04.07.18 23:38:38) 
python ile başla, gerisi gelir zaten


  • technicalte  (05.07.18 00:02:31) 
bilişim sektörü çok geniş bir alan. anladığım kadarıyla yazılım geliştirme üzerine odaklanmak istiyorsunuz. ilk başta veri yapıları ve algoritmalar dersiyle başlayıp yazılım geliştirme mantığını kavramanız daha sağlıklı olur. en basiti yine web tasarımı ile başlamak olur diye düşünüyorum. html, css, asp dillerini öğrenebilirsiniz. bu dillere aşina olduktan sonra php'ye ve asp.net'e geçebilirsiniz. nesne tabanlı programlama dediğimiz, bilgisayar programları için de c# güzel bir başlangıç olur. python da güzel bir yeni nesil alternatif. mobil programlama'da android için java/kotlin, ios için (mac bilgisayar şart) c++/swift öğrenmek gerekiyor. ayrıca kurumsal firmaların kurumsal kaynak planlaması (erp) yazılımları da mevcut, sap gibi. bu alanda da sap ya da farklı bir firmanın ürününün (axapta gibi) modül danışmanlığı işlerine girilebilir.

yazılım geliştirmede online eğitim için youtube ve udemy'de güzel dersler oluyor.
  • pseudologia fantastica  (05.07.18 00:16:34 ~ 00:17:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.