[]

karbon fibere alternatif

Duyurunun Mühendislerine,

Karbon fiber levha yerine kullanabileceğim, metal olmayan, karbon fiber gibi esnek, yalıtkan ve dayanıklı olan, Türkiye'de nispeten kolay ve uygun fiyatlara mal edebileceğim levha halinde malzemeler/alternatifler arıyorum.

2mm'lik levhadan lazerle irili ufaklı parçalar kestirip projelerimde kullanmak istiyorum.

Ayrıca türkiye'de üretilen bir malzeme olursa şahane olur.

Bir de Türkiye'de karbon fiber üretiyoruz sanırım. Dolayısıyla mantıken olmalı fakat yine de sorayım. Ülkemizde 'karbon fiber levha' üretimi de var mı?

Bilenler cevaplarsa sevinirim.

 
Levha olarak üretilmez karbon fiber. Epoksi reçine ile tabaka olarak birbirlerine yapıştırılarak levha hâline getirilebilir.

Benim danışman hocam çalışmamız için şu siteden almıştı hatırladığım kadarıyla.

www.dostkimya.com

Ben kendi çalışmamda karbon fiber ile cam elyaftan oluşan kompozit malzemelerin eğilme analizini yapmıştım.

Alternatif olarak cam elyaf belki kullanılabilir. Onların da özelliklerine göre birçok çeşidi var.
  • dissendium  (04.07.18 21:45:53 ~ 21:46:51) 
sektor ne bilmiyorum ama GFRP'nin CFRPye gore daha hesapli olmasi lazim. ama daha kuvvetsiz onu soyliyim.

BASF gibi firmalar soft fiber olarak satiyor, ustune epoxy surup plaka elde edebilirsin mesela lazerle kesmek yerine.
  • cooperr  (04.07.18 21:55:53) 
Fiberglass da düşünmüştüm fakat esnekliği çok düşük geliyor yapmak istediğim şeyler için.

Bir de fenol fiber levhalar var bunların esnekliği nasıldır acaba?

edit: Kumaş olarak almak gibi bir niyetim yok zira epoksi ve basınç olaylarıyla uğraşamam. O yüzden direk levha olarak arıyorum.
  • idexo  (04.07.18 22:09:18 ~ 22:11:23) 
ureten sitketlerle kontaga gec, kesin cam yunu ve karbon fiber ile karsilastirmali tablolari vardir. birde basalt fiber diye bisey ciktiyakin zamanda, ona da bir bak.


  • cooperr  (04.07.18 22:41:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.