[]

Bu ekonomik ortamda yapılacak iş nedir?

Merhabalar. Bir miktar param var. Bu ekonomik ortamda mantıklı olan yatırım/iş nedir?
Müteahhitlik düşünmüştüm fakat inşaat ya resulallah fikri hoşuma gitmiyor ve sektörü de iyice bitiyor diye vazgeçtim ve ortada kaldım. İstanbul değil, iç anadolu/ege bölgesine uygun ufak bir ilde yaşıyorum. Tarım hayvancılık inşaat kafe mafr ne bileyim ufak yerlerde tutulacak ne önerileriniz vardır? Ufak yer olması şart da değil. Hani siz belki şstanbulda dğşünmüşsünğzdğr yaşadığım yerde de hayata geçirilebilir bir şeydir. Lütfen sektörde yer alan ya da yer alanları 1. Seviyeden tanıyan insanlar cevap versşn kş hem ben hem de merak edip takip edecketti başka bir insan güzelce faydalansın.

Not: 50.000-600.000 tl arası iş imkanları olursa sevinirin. Yoksa uzay taşımacılığının güzel bir iş olduğunun farkındayım ama ne yazık ki 10.0000000.00000 dolaresim yok:)

Saygılar. Takipteyim.

 
Bir mesleğin yoksa e-ticaret yap.

Ufak bir stok yapabilirsin ya da üretici bulup malını pazarlayabilirsin.

Satılmazsa başına bela olmayacak bazı ürünler bul. Ürüne göre sürekli veya parti parti de yapabilirsin.

Küçük başla. Parayı gömme. İşler açılırsa büyütürsün.
  • idexo  (04.07.18 21:43:25) 
E-ticaret güzel bir fikir fakat ürün tavsiyeleri var mıdır? Düşünebilip araştırabilmem için.


  • mistikherif  (04.07.18 22:32:23) 
Ne sattığının gerçekten bir önemi yok, fakat değerini kendin anlayabileceğin şeyler satmanda fayda var.

İkinci el işlerine girersen koleksiyon ürünler, az bulunan kitaplar olabilir. Uğraştırıcı olur, meraklı olmalısın, meraklısına satmalısın.

Ya da toptan bulabildiğin (moda ürünlerden ziyade klasik) toka, tişört, çorap... vs sıfır ürünleri perakende pazarlayabilirsin. Çok daha büyük bir kitleye hitap edersin fakat bu sefer stok maliyetin yükselebilir.

Üçüncü olarak niş piyasa bulup öncü olabilirsin. Böyle olursa da ilginç bir şey bulman gerek.(kısa sürede potansiyeli görüp rakiplerin de piyasaya çıkabilir.)
  • idexo  (04.07.18 22:44:14 ~ 22:44:37) 
e-ticarette yöresel ürünler işine gir. her şehirde meşhur ne varsa git yerel üretici ile anlaş sonra da satış yap. yurt içinde de kalma yurt dışına sat.

mesela çömlek sat, süs kabağı sat, sonra kayısı, dut kurusu, pekmez, salça falan bunları sat. İstanbulda doğal hayata aç bekleyen 20 milyon insan var sırf onlara sat yeter. ama en önemli önceliğin müşteriyi memnun et. Ülkemizde kazanan ve sevilen esnafın en önemli özelliği müşterisini baştacı yapması olduğunu gözlemliyorum.
  • kraldan cok kralci  (05.07.18 11:14:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.