[]

Ekran Kartı Sürücüsü Bulamıyorum

Windows XP kurulu bir bilgisayara format atıp windows millenium kurdum. Çünkü kullanmak istediğim bir grafik programı var, sadece win me'de çalışıyor. Sorun şuki ekran kartının ( s3g unichrome pro 64mb ) win me sürücüsü yok. O yüzden renkler 16 bitde ve çözünürlük en düşükde. Bana verebileceğiniz bir tavsiye var mı?




 
Win Me kalıcı olacaksa 2. el bir ekran kartı alırdım ben olsam. Çözebileceğini sanmıyorum, ME diyorsun!


  • John Bloor  (04.07.18 16:20:00) 
win me'yi sanal makine olarak kursanız?


  • inheritance  (04.07.18 16:20:01) 
DirectX 6-7-8 sürümlerinden birini yükleyin. Belki onun veritabanında ekran kartı driver'ı vardır. Benim çok eski bir makineme DX-6 driver yüklemişti.

Diğer çözüm önerim de Windows98 SE için olan driver'ı bulmaya çalışın. Zaten WinMe, Win98 Third Edition gibi bir şey.
  • himmet dayi  (04.07.18 16:25:18) 
@John Bloor...dizüstü bilgisayar olduğu için ekran kartı zor olur diye düşünüyorum.

@inheritance...win xp'yi sanal makine olarak kurup, xp'deyken sürücüyü yüklesem, win me'ye geri döndüğümde renk çözünürlük ayarları kalıcı olur mu acaba?

@himmet dayı...bir çok win 98 driverı yükledim hep hata verdi. DirectX tavsiyenizi deneyebilirim.
Herkese teşekkürler.
  • foxmulder  (04.07.18 17:21:50) 
emulator arayın diyeceğim ben de


  • argent dawn  (04.07.18 18:16:00) 
Saatlerce süren deneme yanılma ve araştırmadan sonra sonunda çözdüm :) Aslında dün çözmüşüm haberim yok. Google'da "universal video display driver" diye aratınca çıkan bir site var. Dün ben bu siteden driverı indirdim. Açtığımda setup dosyasını aradım bulamadım. Ne biçim şeymiş bu deyip sildim sonra. Bugün başka bir sitede ".vxd" , ".drv" ve ".inf" dosyalarını yeni donanım yükleden windowsa tanıtmanın yeterli olduğunu öğrendim. Sonra dün sildiğim dosyayı yeniden indirip denileni yaptım ve oldu.Yalnız sadece win 95/98 ve millenium ile uyumlu.
Fox Mulder uzaylıları bulduğunda ne kadar seviniyorsa o kadar mutluyum :)

  • foxmulder  (04.07.18 18:39:50) 
eski yillara geri dondum resmen, windows ME, s3g vs. vay bee :)

XP'yi sanal makina olarak yukleyip oraya driver kurarsan host sistem de onu goremezsin. win98SE driver'larinin olmasi lazim. Eger WinME'ye win98 driver'i kurdugunda hhata veriyorsa, ilk once win98SE kur, driver'i yukle. eger duzgun calisiyorsa formatlamadan winME'ye guncelleme yap. boyle yaparsan driver'lar sorunsuz olarak calismaya devam eder.

bir de su driver'i buldum ben WinME diyor ama bilmiyorum denedin mi
www.driverguide.com
  • crucio  (04.07.18 20:10:40) 
Verdiğiniz linkdeki driverı ve benziyor diye 17 ayrı driverı denedim olmadı :) Çünkü esas sorun S3g XP'den önceki windowslara destek vermemiş. Neyse ki çözdüm. Yine de teşekkürler.


  • foxmulder  (05.07.18 12:33:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.