[]

Dilde çıkan sivilce

Dilimin en gerisinde, küçük dilin de arkasında kalan kısımda 3 tane sivilce benzeri şey çıkmış ve ağzımda boğazımda sürekli bir rahatsızlık hissi veriyor. Bine ola ki? Dilimi güzelce fırçalayıp gargara da yaptım ancak dune göre büyümüşler sanki. Çözümü nedir?




 
Korkutmak istemem ama hpv olabilir.Bir doktora görünmekte fayda var.


  • Godless  (03.07.18 16:29:44) 
aft diye tahmin ediyorum. internette araştır. karbonattan aftoral'a kadar çeşitli şeyler var.
uzun sürerse doktora görün.

  • merhum  (03.07.18 16:42:45) 
Aft değilse hpv ve behçet ilk aklıma gelenler. Bir doktora görünmekte fayda var.


  • garagavun  (03.07.18 16:59:03) 
Agizda cikan her turlu yara, aft ve benzeri sey icin karanfil yagi kadar iyi gelen bir sey yok.
Pamuklu cubukla uygulayin, hemen gecirir.

Ne oldugu konusunda bir bilgim yok.
Arkadaslarin dedigi gibi doktora gidin isterseniz.
Gecmis olsun.
  • blatta hiberna  (03.07.18 18:31:59) 
aft olabilir, hpv olabilir, eger cok hizli buyuyorlarsa(bir anda olup surekli buyuyorlar) daha kotu seyler de olabilir. Doktora degil de universite hastanesinin(uni olmasi onemli) bir dis hekimligine basvurun. Zaten unideki oral diagnoz uzmanlari sizi gerekli yerlere gerek gorurlerse yonlendirirler.


  • neverlose  (03.07.18 20:39:06) 
Her cevap için ayrı ayrı teşekkür ederim. Bir-iki yıl öncesine kadar çok sık aft çıkarıyordum, aşinayım görüntüsüne. Ancak yanak içi dışında çıktığını hatırlamıyorum.
Hpv'yi duyunca korktum. 28 yaşındayım, ortalama bir cinsel hayatım var, düzenli ilişkim plan kişilerle birlikte oldum şimdiye kadar ve ne partnerlerimde ne de kendimde std görmemişimdir. son iki ayda iki partnerim oldu, hijyenlerine kefilim. Kendimi kötü hissettim, seçici olmayan bir insanmışım algısı varmış gibi :s dalga geçmiyorum, sözlük'çüler gibi show yapıyormuş gibi görünmek de istemem ancak geçen hafta kampta ve gölde şey yaptık. Gölden bulaşmış olabilir mı?

  • yazarcik  (04.07.18 00:01:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.