[]

Starbucks ve badem sütü

Starbucks kahveyi badem sütüyle de hazırlayabiliyordu ve ben de hep öyle içiyordum. Ama son 2 aydır falan badem sütü bulunmuyor. Ne zaman sorsam "yok" diyorlar ve gelip gelmeyeceğiyle ilgili bilgileri de yok. Sadece soya sütü var. FB'den mesaj da attım firmaya, "tekrar sağlayabilmek için çalışmalarımız devam ediyor" dediler ama üzerinden neredeyse 1,5 ay geçti, durum hala aynı.

Bilgisi olan var mı bu konuyla ilgili? Komple kaldırdılar mı yoksa badem sütünü menüden?


 
hocam ben de sordum sağlık nedenli sorunlar var getirtemiyoruz dedi barista.


  • fucking colombian  (03.07.18 14:09:23) 
maliyettendir


  • cedex  (03.07.18 14:51:16) 
Nedeni basit,normal inek sutunun 1 litresini 3 liraya alirken badem sutunun fiyati 20kusur lira.dogal olarak maliyetten dolayi getirmiyorlar artik.


  • astrid  (03.07.18 15:23:56) 
aylar once bi arastirma cikmisti badem sutu erkekler icin zararli diye. cinsel hormonlara mi ne etki ediyormus. ondan olabilir.


  • mayeskuel  (03.07.18 15:54:24) 
Maliyetinden olsa bütün Starbucks'larda varken birden bire bitmez. Türkiyede Starbucks'ların hepsi franchise şeklinde veriliyor. Çoktan çıkarırlardı maliyeti çok yüksek olsa.


  • noluyo yaa  (03.07.18 15:57:30) 
@mayeskuel badem sütü değil de soya sütü olmasın o östrojen içeriğinden dolayı?


  • Thredith  (03.07.18 16:04:31) 
@astrid inek sütüyle karşılaştırıldığında badem sütü hep öyleydi zaten. şimdi de alpro'nun soya sütünü kullanıyorlar ki onun da maliyeti euro'nun şimdiki kuruyla bademden farklı değildir. badem sütü ayrıca starbucks'ın kendi ürettiği bir süttü sanırım. alpro falan değildi yani. dolayısıyla maliyeti çok daha düşük olabilir soyadan.


  • Thredith  (03.07.18 16:07:53) 
@maleficent çevresel kaygılar olsa, sanırım önce inek sütünü keserlerdi komple :)

www.instagram.com
  • Thredith  (03.07.18 16:10:58) 
Badem sütünün tiroid bezi üstünde alerjik reaksiyon etkisi var ama bunu düşünerek kullanmayacaklarını sanmıyorum, öyle olsa soya sütü kullanmazlardı. Belki maliyeti nedeniyle kullanmıyorlardır diyecektim ama baktım soya sütü de ucuz değilmiş.


  • angelus  (03.07.18 16:13:26 ~ 16:16:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.