[]

Gittim geldim gibi bir şey oldu ama ölmedim

Dün gece, uyuduktan hemen sonra diyebilirim. Birden uyandım, bütün vücudum uyuşmuş. Dişlerimi tamamen sıkmışım. Ne nefes alabiliyorum ne verebiliyorum. Sanki beynime oksijen gitmedi gibi. Böyle burnum hatta beynim patlayacak gibi hissettim. Hareket etmek istedim edemedim. Aklımdan “Galiba ölüyorum, ses de çıkaramam beni gelip ölü bulacaklar” diye geçirdim. Sonra biraz direneyim dedim. Elimi telefona atmak istedim ama hareket edemedim. Birkaç saniyede yavaş yavaş çözüldüm ve ayağa kalktım. Ama hala vücudum uyuşuktu. Tansiyonuma bakmak geldi aklıma sadece 11-7 çıktı. Annem rüya görmüşsündür dedi ama bence rüya değildi. Doktora gitsek mi dedim ama oldu bitti doktor ne yapabilir ya da tıbbi bir şey mi anlamadım ki.
Sizce bana ne oldu?



 
Uyku felci aka karabasan. Korkulacak bir durum yok herkesin basina gelebilecek bi uyku hali. Asiri yorgunluk, zihinsel mesguliyet veya depresyon sebebi olabilir. Hicbiri sebep olmayabilir de. Doktor degilim bilirkisiyim. Bir donem Gecede 30-40 arasi oluyordu bahsettiginiz nobet.


  • allah yazdiysa bozsun  (03.07.18 08:14:23) 
Daha önceden de karabasandan şüphelendiğim durumlar olmuştu. Onlarda yalnızca hareket edememiştim. Bu sefer nefes alamadım, beynim patlayacak gibi oldu. Böyle de mi oluyormuş karabasan?


  • hrvl  (03.07.18 09:21:45) 
kabaca, zihin uyanıyor ancak beden uyanamıyor. çok yaygın.


  • stanley weber  (03.07.18 11:03:38) 
Nocturnal panik de olabilir


  • mabesa  (03.07.18 15:37:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.