[]

Kayıp vakaları

Son günlerde haberlere yansıyan kaybolduktan sonra cesedi bulunan vakalar önceki senelere göre gerçekten arttı mı yoksa algıda seçicilik sonucu medyada sık yer bulması sonucu mu böyle görünüyor? Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Eylül, Leyla, Adana'da Yusuf Özcan, Antalya'da Metin Kor, Hatay'da kaybolan çocuk, Silvan da kaybolan 14 yaşındaki çocuk vs. liste uzuyor.

Geride kalanlar, yakınları için de gerçekten dayanması çok zor durumlar bunlar. Allah yardımcıları olsun, kimsenin başına vermesin.

 
Bir köpek işkenceye maruz kaldı, ardından farklı illerde farklı hayvanların işkenceye uğradığını gördük.

Bir çocuk kaçırıldı. Daha bulunamamışken farklı illerde çocukların kaçırıldığını duyduk.

Elbette eskiye göre çok daha hızlı bir şekilde bilgiye erişebildiğimiz için aslında ülke gerçeklerinin artık saklanamayacağını görüyoruz. Benim şahsi fikrim ülkedeki kötülüğün bir öncüsünün olduğu ve bu öncüden alınan gazla insanların kendi içindeki kötülükleri dışarı çıkardığı yönünde. Tamamen psikolojik fikir birliktelikleri var bu insan bozuntularının. "Madem biri yapabiliyor, ben de yapayım." diye düşündüklerini düşünüyorum.

Daha dün 3 farklı kayıp haberi okudum. Bu bir salgın. Ne tecavüzcüye hadım ne de katile idam bu suçlara çözüm olur. Bunun çözümü insanlık eğitiminden geçmeliydi.

Aslında Türkiye'nin uzak köşelerinde her gün yaşanan tipte olaylar bunlar. Teknoloji sağ olsun artık tüm ülke duyuyor, görüyor ve yaşadığı ülkeyi öğreniyor. "Benim Anadolumun insanı bir başka." falan değil. 3-5 tane iyi insana denk geliyoruz diye tüm coğrafyayı iyi sınıfına sokamayız. Ülke 81 milyon ve yarısından fazlası manyak benim gözümde.
  • desdenova34  (03.07.18 08:56:07) 
son 8 senede 104bin çocuk kaybolmuş. (Tüik verisi, sabah radyoda duydum.)


  • garaser  (03.07.18 10:09:15) 
cezaevinde çalışıyorum. buna benzer vakalar hep vardı. medya bu ara özellikle bu durumlara yoğunlaşıyor. nedeni ya bu konuda hükümet kamuoyu oluşturup çıkaracağı bir yasaya destek sağlamaya çalışıyor ya da ekonomik krizin ağrılarını göstermemek için yapılan şeyler olabilir.


  • mikahakkinen  (03.07.18 10:11:30) 
bu olaylar hep oluyordu ama basında yer bulmuyordu, hükümet çıkarmak istediği idam yasası için bunu ortaya sürüyor şeklinde konuşmalar var. ee neler yaptıklarını gördükten sonra bunu da buna alet etmeleri çok normal.


  • killerbee  (03.07.18 11:32:19) 
aynı şeyi düşünüyorum bir kaç gündür. ama dinlediklerim ve okuduklarımdan anlıyorum ki aslında hep vardı bu orospu çocukları. sadece biz duymuyorduk. ayrıca yasa desteklemek adına medyanın öne çıkarması da bir ihtimal.


  • hushhush  (03.07.18 15:17:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.