[]

vitamin kullanmalı mıyız?

pharmaton fln mesela. daha süper bi insan mı oluruz yoksa gereksiz mi vücudu alıştırmamalı mıyız böyle dışardan desteklere?




 
gereksiz,

onun yerine günlük meyve tüketmeye çalış.
  • MaNOfTheYear  (02.07.18 18:09:03) 
Bence gerek yok.
Kullandığım dönemler oldu ama fark edilir bir değişiklik yaşamadım hiç.

Doktorum yaptığı testlerden sonra değerlere göre vitamin verdi haftanın 5 günü kullanıyorum, psikolojik de olabilir ama faydasını hissediyorum.

Bence herhangi bir takviyeye ihtiyaç duyuyorsan doktora gidip test yaptırabilirsin.


neferkittyy'nin cevabından sonra ek;
Tam olarak dediği gibi işledi bende süreç.
Beslenme düzenim bozukken ve sağlıksızken düzenli olarak Supradyn All Day kullandım sonuç yukarıda yazdığım gibi oldu.
Diyetisyenim test sonuçlarına göre diyet listemi yazıp ek vitaminleri de verince her iki taraftan da desteklemiş oldum ve faydasını gördüm.
  • mutekebbir  (02.07.18 18:30:05 ~ 18:58:22) 
Genel olarak çöp beslenilip o vitaminlerden nasılsa alırım düşüncesi olursa hiçbir faydası olmuyor. Sağlıklı beslenince de gerek kalmıyor ama b12, omega 3, demir ve d vitamini gibi temel vitaminlerin seviyesine bakıp ona göre takviye almak gerekebiliyor. Alınan vitaminlern hiçbir faydası olmadığına dair çalışmalar mevcut en önemlisi beslenme yoluyla alma. Demir emilimi çok çabuk etkilendiği için demir depoları düşebiliyor en iyisi test yaptırmak.


  • neferkitty  (02.07.18 18:47:26 ~ 18:48:26) 
B12 çok üstüne düşmüyorsan gıdanın şart veya alsan iyi olur. Tesettürlüysen D vitamini de şart.

Bunun dışında dengeli beslendiğin sürece, düzenli olarak meyve tükettiğin sürece alırsın vitaminini. Ayrıca az pişmiş sebze de tüketmeye özen göster.
  • bos gezenin bos ustasi  (02.07.18 19:46:34) 
Pharmaton benim var olan enerjimi de aliyor direkt uyuyorum


  • kush  (02.07.18 20:23:15) 
Eksiklik varsa da vitaminler işe yarıyor mu onu merak ediyorum ben de. An itibariyle çinkom, demirim, d vitaminim düşük, b 12 de iyi sayılma düşük olmasa da, ama bunların hepsinin birarada olduğu vitaminler nasıl işe yarıyor, demir alımı çinkoyu düşürüyor, demirim emilimi zaten bir olay, böyle birarada işe yarıyor mu hakikaten?


  • hair freak  (25.11.18 13:43:20) 
b12 vitamin degil esasen, bakteri. Bagirsakta bir miktarini üretiyoruz, kalanini disaridan almak gerekiyor. Bunu hayvansal gida tuketenler, hayvanlara verilen ek gida takviyesi yoluyla aliyorlar. Ya da B12 hapi, ignesi, b12li müsli, dis macunu kullanarak takviye ediyorlar.

En iyisi cok ayrintili bir test yaptirmak, yilda bir kez. Buna gore de takviye almak. Pharmaton vb. multivitaminler "genelde", herkesten duydugum kadariyla, istah aciyor. Gereksiz kilolar aldiriyor, kullanacaksaniz buna dikkat edin.

Bagirsak florasini yeniden duzene sokmak icin, probiyotik kullanilabilir yilda birkac ay. Ben vegan oldugum icin doktor gereksiz gormustu ve kullanmayi birakmistim.

Beden disaridan takviyeye alisir mi, bilemiyorum. Bu konuda bir sey okumadim.
  • buf-e kür  (25.11.18 13:59:57 ~ 14:03:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.