[]

Sizce böyle birinin izin almak istemesi abes mi?

Selamlar.

Ben martın ortasından bu yana, yani daha 3,5 aydır çalışıyorum. Sizce işe başlayalı daha birkaç ay olmuş birinin patrondan "Bana 5 gün izin verir misiniz?" demesi abes kaçar mı? Bu izin, zorunlu bir durumdan kaynaklı da olmayacak. Üç arkadaş olarak araba kiralayıp bir hafta Ege'yi yeniden gezmeyi planlıyoruz. Onlar adli tatilde olacağı için tuzları kuru ama bana "Sen de izin alırsın, verir." diyorlar. Onlarla gitmeyi istiyorum ama bir yandan da benim izin istemem abes değil mi? Yahu zaten bir senelik çalışanların izin günü bir hafta değil mi zaten? Bana niye versin? Verir mi?

Gerekli bilgiler: Ofiste toplam üç kişiyiz. Ben yazışmaları,araç yönlendirmelerini, müşteri bilgilendirmelerini yapıyorum.

 
yani tamamen kişiye bağlı vermez diye bir olay yok ama ben şahsen olumlu karşılamazdım.


  • basond  (02.07.18 14:24:39) 
İki gün alıp haftasonu ile birleştirin. Beş gün izin dediğinizde 7 gün gidiyor kamuda böyle blok alımca mesela. Yıl içinde bir daha izin lazım olunca çaresiz kalmayın sonra.


  • kullanıcıadımbuolsun  (02.07.18 14:26:56) 
Bence verebilir ama şirketinin kültürüne bağlı bu.

Bence izin isterken buna hakkın olmadıgını, ani bir senenin daha dolmadığını, işlerini günü gününe yaptığını ve bekleyen herhangi bir işinin olmadığını, bu izinden dolayı kullanılan 5 günün gelecek yıl izninden düşmelerini, evet böyle yapacaklar zaten ama sen yine de bildiğin şeyleri söyle, düzgün bir dille anlatırsan işler de yoğun değilse bence verirler.
  • liberal  (02.07.18 14:28:27) 
Ben işe girer girmez zorunlu sayılabilecek bir sebepten 3 gün izin kullanmıştım. Zorunlu - keyfi arası bir yere denk düşüyordu açıkçası.

Konuşabilirsiniz. Ben şahsen konuşurken çekinirdim, normal yani çekinmek. Benim önümüzdeki yılın izninden avans olarak düşmüşlerdi.
  • monogram  (02.07.18 14:28:37) 
İzin hakkın olmasa bile yazılı olmayan kurallar gereği eksiye düşüp senen dolunca kazanacağın izinlerden eksiltilir.

Patronun inisiyatifinde her şey. İşlerin yoğun olmadığı dönemse izin verebilir. 5 gün yerine 2-3 gün izin + haftasonu yapabiliyorsan daha kolay izin koparırsın.

Bir senelik çalışan 14 gün izne hak kazanır.
  • cakabo  (02.07.18 14:31:56) 
yıllık izin hak edene verilir. henüz 1 yılın dolmadığı için öyle bi hakkın yok. açıkçası 3,5 aylık çalışanın 5 gün tatil izni istemesi abestir bana göre. hiç o topa girme derim.


  • elorelia  (02.07.18 14:31:57 ~ 14:32:29) 
Biz avans izin kullanabiliyoruz bir aylık eleman olsa da. Tamamen müdürün inisiyatifi. Ama küçük bir şirketse izin vermezler sanırım.


  • inawen  (02.07.18 14:51:31) 
Patronun inisiyatifi.
Ben işe girdikten bir ay sonra okul birincileri için Almanya'ya bedava bir üniversite tanıtım turu düzenlemişti okul. O zamanki müdürüme utana sıkıla sorduğumda "Normalde izin verilmez ama bileğinin hakkıyla kazandığın bir benefiti başarılı olup işe girdiğin için kaybetmene ben razı olmam" deyip izin vermişti. Helal olsun!

  • SiyamkedisiZorro  (02.07.18 15:27:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.