[]

tecil - askerlik - yuksek lisans ucgeni

merhaba komandolar,

e-devlet'ten sorgulattigimda 14/01/2019 tarihine kadar askerlik yonunden sakincasi yoktur demekte. simdi yanlis bilmiyorsam bu tarih dogrultusunda ben en erken mayis 2019'ta askere gidebiliyorum.

simdi benim sorum su:
*2019 bahar doneminde yuksek lisansa kayit olup tekrar tecil ettirebilir miyim? yani benim mayis'a kadar kaydolma sansim var mi yoksa 14/01/2019 tarihinden once mi kayit olmam gerekiyor?

-bu sorular yl'yle alakali askerlik degil-
*bir de istanbul'da oturuyorum. en ucuzu sanirim uzaktan ogrenimmis. bu dogrultuda en ucuz yollu bu isi hangi universitede halledebilirim?

*79-71 seklinde iki ales puanim var. 71 bu degisen sinava girmistim. sistem degisti mi yoksa yine yuksek puan mi gecerli sayiliyor?

*79 ve 2.73 gpa ile herhangi bir tezli yuksek lisans denenmeli midir? sansim olmaz diye denemedim hic. yds'm yok henuz. su an amac sadece askerligi ucuz yolda erteleme oldugu icin herhangi bir bolum uygundur.
eger degerse ve 14/01/2019 tarihi kurtarirsa 2019 bahar doneminde tezli icin kosturabilirim sanirim guz donemi icin artik gec.

bir onemi yok sanirim ama bolum: elektrik-elektronik muh.

simdiden tesekkurler sayin bordo bereliler.

 
E devlet tecilin bittiği süreyi gösterir. Mayıs celbine tabi olacağın için 31 mart 19a kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur, şubeye gidersen de bu kâğıdı alırsın. Ya da 14 ocaktan sonra da edevlette 31/03/19'u görürsün zaten.
Haliyle ara dönemde yl bulabilirsen sıkıntı olmaz, benim tavsiyem istanbul'dan ziyade anadoludaki üniversitelerin tezsizlerine başvurman, hem ucuz olur hem de tezli bulursan tezlilerde şansın yükselir. Istanbul'daki unilerin tezlileri yüksek kapatır.

  • karacigerim vur kadehlere  (02.07.18 10:40:30 ~ 10:43:31) 
karacigerim vur kadehlere'ye ek olarak Nişantaşı Üniversitesi'nin tezsiz yüksek lisansı benim bildiğim en ucuzu.


  • garaser  (02.07.18 10:47:33) 
31 mart 2019 tarihinden once rahatca bulurum diye dusunuyorum yuksek lisans ama. genelde aralik-ocak tarihlerinde sanirim bahar donemi basvurusu aliniyor.


  • seksli harf  (02.07.18 10:51:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.