[]

Aylardır neredeyse her gün aynı kahvaltıyı yapıyorum

Az yağda küp küp doğranmış patatesi ve küçük dilimlere böldüğüm biberi tavanın kapağını kapatarak yumuşatıyorum. Üzerine peynir koyup onu erittiktrn sonra iki yumurta kırıp afiyetle yiyorum. Yanında da domates, salatalık ve zeytin oluyor. Ekmek bazen oluyor bazen olmuyor.

Her gün patates kızartması yiyormuş gibi düşünüp sağlığım içün endişeleniyorum. Bu kahvaltıyı yaptıktan sonra enerji yüklemesi oluyor. Ya avaz avaz bağırmak ya da it gibi koşmak istiyorum. :d

Soru şu: her gün bu aşırı yağlı olmasa bile teflon tavada pişirilen kahvaltıyla kendime tam olarak nasıl zarar veriyorum?

Testis geçmek serbest. :d

 
fazla karbonhidrat?


  • kljgslsdkjsd  (01.07.18 21:53:23) 
Bence her sabah poaça yemekten iyidir


  • her gece aç  (01.07.18 22:31:06) 
Yağ problem değil bence. Ama sürekli aynı şeyleri yiyince, bünyenin bir süre sonra alerji/intolerans geliştirebileceğini okumuştum bir yerde. Patates de mesela alerjik besinlerden bir tanesi bazı insanlar için. Keza yumurta da öyle. O yüzden arada farklı şeylere kaysanız daha iyi olur gibi. Hem o farklı gıdalardan da farklı besin gereksinimlerini almış olursunuz.


  • Thredith  (01.07.18 23:09:12) 
Teşekkür ederim. Evet ara ara sanki kaşıntılarım oluyor. Haftanın en az 4 günü yaptığım bir kahvaltı menüsüydü bu. Şimdi ailemin yanındayım, farklı şeyler yiyeceğim umarım. :))


  • taktikmaktikyokbambambam  (03.07.18 01:38:38) 
bence yarın tavaya sadece biberi koy, tavada iyice pişsin rengi kaysın ocağın altını kapat komple peynir ez içine sonra peynirli biber ye :) aylardır aynı kahvaltı etme


  • buiret  (03.07.18 01:53:14) 
Hahahah eyvallah. Malzeme eksiği olursa o tarz alternatiflere yöneliyorum ben de. :))


  • taktikmaktikyokbambambam  (03.07.18 18:30:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.