[]

Belediyeler sokak kedilerini kısırlaştırıyor mu?

Bir dişi kedi var bahçede baktığımız, genç bir kedi. Bir kere hamile kaldı yavruları yaşamadı galiba aldı götürdü sonra kendi tek geldi. Şimdi tekrar hamile durdurmazsak sürekli ürüyor ben bu kediyi alıp belediyeye götürsem kısırlaştırılır mı? Bir de oluyorsa nasıl götürücem ben bunu çok uysal bir kedi ama yine de kucaklayıp götürmeye kalksam tırmalayabilir.




 
her belediyenin uygulamasi farkli olabiliyor. mesai saatlerinde arayip sorun. kimisi illa biz gelicez ama sirasi gelince diyor, aylar gecince geliyor sonra. tasima sepeti alin ona girmeye alistirin. ya da kapali bi alana sokun imkaniniz varsa, orda yakalamasi daha kolay olur.


  • pide  (01.07.18 13:09:01) 
Sürekli üremesinde ne problem var?


  • himmet dayi  (01.07.18 13:30:08) 
@himmet Sürekli üremesinin ne faydası var?


  • pastörizesüt  (01.07.18 13:31:47) 
Beşiktaş belediyesinin hizmeti var mesela. Bırakıyorsun kediyi akşam gidip alıyorsun. Çok da düzgün dikiş atıyorlar.


  • old possum  (01.07.18 14:13:07) 
Sürekli üremesi kuş ve yılan türlerini tehlikeye sokuyor. Kediler okuduğum kadarıyla şuana kadar 9 kuş türünün neslini tüketmiş.


  • utkumon  (01.07.18 15:28:53) 
randevu sistemiyle çalışıyorlar. en azından bizimkisi. öncesinde arayıp randevu almanız lazım, pat diye elinizde baksla gidemiyorsunuz. :)

ayrıca, belediyeler kısırlaştırma yapıyor mu diye sorulmuş, altta alakasız muhabbet çevirmenin anlamı ne? çok meraklıysanız google'a "kısırlaştırmanın faydaları" yazıp aratabilirsiniz.
  • nice tnetennba  (01.07.18 20:35:22) 
Evet kısırlaştırıyorlar, ama kendiniz bırakıp kendiniz alın yoksa alakasız mahallelere bırakabiliyorlar sonrasında. Taşıma kutusuyla götürmeniz ve en önemlisi ameliyat sonrası en az 3-5 gün evde misafir etmeniz gerekiyor. Dişilerde kısırlaştırma çok ciddi bir operesyon. Kendilerine gelmeleri uzun sürüyor.


  • hipopotamus  (01.07.18 22:37:41) 
@hipopotamus aa öyle mi bunu bilmiyordum mümkün değil :( annem kemoterapi alıyor sokaktan eve kedi misafir edemeyiz


  • pastörizesüt  (01.07.18 23:22:28) 
Bahçeniz güvenliyse kedi kafesi gibi birşey ayarlayabilirseniz o da olabilir, önemli olan diğer hayvanların onu rahatsız etmemesi ve yarasının mikrop kapmaması.


  • hipopotamus  (02.07.18 01:17:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.