[]

12V su pompasini suyun icinde birakabilir miyim?

Bitki sulama sistemi yapicam. Motorlar 50 tl ama
Su linkteki fiskiye pompasi 20 tl. Bunu alsam
Elektrik kismini nasil izole edip, suyun icinde birakirim?
Yada hortum ile suyun disina koysam hem cekmeye hem basmaya gucu yetmez dimi?

m.n11.com

 
suyun içinde sıkıntı çıkar. suyun dışında bence işinizi görür. önemli olan suyu çektiğiniz yer ile suyu bastığınız noktada hortumun ucu ile olan yükseklik farkı. sisteminizin kısa olacağını düşünüyorum dolayısıyla pompa+hortumdaki sürtünme kayıpları ihmal edilebilir. şöyle düşünün. suyu yerdeki bir kovadan 2m yüksekliğe çıkartmaya çalışırsanız büyük ihtimalle gücü yetmez ama suyu 2m yükseklikteki bir depodan yine 2m seviyesindeki bir alana taşımaya gücü yetecektir. suya ne kadar yükseklik kazandıracağınız önemli.


  • tukenmez adam  (01.07.18 12:56:12) 
yukarıdan sulama yapsan olmaz mı?


  • mungojerry  (01.07.18 13:10:28) 
@tukenmez adam, evet cok uzaga koymayacagim. Yukseklik de anca yanindaki 10lt lik su bidonu kadar olur.

@mungojerry, arduino'ya baglayacagim. Yani suyu gerektiginde otomatik verecek. Yukaridan sulama bir seyi degistiriyor mu? Kacirdigim bir yer mi var?
  • ykyt  (01.07.18 14:18:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.