[]

İnsanın anlam arayisi

Merhaba

Bir boşluk var ama bu hayatı kötü gereksiz görmek değil
Bir arayış doğruyu vs ya da inandığım yaşadığım herşeyi düşünceyi silip yeniden kurmak gibi

Bunun için bir başlangıca ihtiyacım var

Victor frankl insanın anlam arayışını okudum
Sırada Nietzsche kitapları var

Başka ne tavsiye edersiniz

Bir dönem mantık.kitabi okudum ama hem çok teorileri anlamadım sıkıcı geldi
Sonra da kritik analitik düşünce okumaya başladım. Bu son yazdığım yukarıdaki ile bağlantılı değil de ona ek bir çalışma

Tesekkurler

 
Söylevler-Epiktetos
Düşünceler-M. Aurelius
İnsanın Görkemi-Emerson
  • harvey  (30.06.18 22:18:02) 
Yazılı şeyler okumak sana aradığın tatmini vermez. Yani yaşamadan bilmek bir işe yaramaz. Bir şeyler yap, anlamsız olsun. Anlamsizligin ne olduğunu yaşarsan anlamı da bulma imkanin doğar.


  • dafaisss  (30.06.18 22:34:57) 
@dafaisss biraz daha açar mısın ya da orneklendirir misin


  • seyyar satıcı  (30.06.18 22:38:03) 
Dünya klasiklerini ve Shakespeare yapıtlarını sindirerek okumayı tavsiye ederim. Sinema da insanın yaşam ufkunu fazlasıyla açar. Avrupa sineması ve Amerikan bağımsız yapıtları özellikle. İmdb top 250 popülist bir liste sayılsa bile özellikle ilk 100-150'si çok sağlamdır, ki 200'in gerisine düşmüş çok sağlam filmler de var.

Nietzsche olayı için Tragedyanın Doğuşundan başlanılsa bile aslında Schophenur okumak gerekiyor öncesinden. Nietzsche Schophe dan bir yerden sonra ayrılsa bile kendi düşünce temellerinin kurulmasında Schopenhauer etkisi büyük. Ayrıca yaşamın ve insanlığın evrimi hakkında birkaç belgesel ve Cosmos izlemeyi tavsiye ederim. Hayvanlardan Tanrılara Sapiens de başlangıç açısından oldukça iyi bir kitap şayet okumadıysanız.

Nietzsche için İş bankasının çıkardığı tuğla gibi bir biyografi kitabı var www.iskultur.com.tr eğer Schopenhauer ve önceki düşünürlere dalmadan direkt Nietzsche okumak istiyorsan bu kitap oldukça faydalı olur Nietzsche nin eserlerine başlamadan önce. Kitapta hem Nietzsche nin hayatı hem eserlerinin yazılış süreci ve fikirleri anlatılıyor. Dili de sohbet tadına yakın olduğu için sürükleyici okumaya sahip, bu yüzden sayfa sayısına bakılmadan rahatça alınabilir. Aynı biyografi serisinin Şopen üzerine olanını da almayı düşünüyorum havalar serinleyince.
  • siyah giyen adam  (30.06.18 23:10:23) 
Alfred Adler'e bakabilirsin. Bence çok önemli bir bakış açısına sahip, katılmasan bile haberdar olmanın faydasını görürsün.


  • joker hakki  (01.07.18 02:30:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.