[]

Askerlik ile ilgili sorular

merhaba arkadaşlar,

10 gün sonra askere gidiyorum. evim ve acemi birliğim arası farklı şehirler de olsa araçla 1.5 saat kadar. evliyim. yaş 32 :) kısa dönem gidiyorum. bunları göz önüne alarak bir kaç sorum olacak. cevap verirseniz bilenleriniz sevinirim.

1- acemi birliği süresi kaç gün oluyor tahmini?
2- yemin töreni cuma günü mü oluyor?
3- yemin töreni sonrası izin almasam bana verilecek olan usta birliği için 2 günlük yol iznim dahilinde kendi evime gidebilir miyim? ya da izin al mı dersiniz? bu konuda tecrübeli arkadaşların önerilerini beklerim.
4- şimdiden usta birliği için uçak bileti almam sorun olur mu? iptalli bilet alsam daha karlı hale geçer miyim? lefkoşa'ya gideceğim için son dakika biletler ateş pahası. sanırım usta birliğine giderken yol parası verilmiyor. ki verilse bile çooook az.

teşekkür ederim şimdiden.

 
1- ayın son cuma gününe kadar acemilikte olursunuz. son cuma yemin töreni olur. 2 günlük yol izniniz olabilir. o aradaki dağıtım iznini kullanmazsanız erken çıkarsınız askerden.
3- evli olduğunuz için buna siz karar verin. bekar halimle bana soracak olursanız ben izni kullanmaz, erkenden bitirmenin derdinde olurdum.
evli olduğunuz için komutanınız size tolerans gösterip hafta sonları evci izni alabilirsiniz, oteli kalacak yer göstererek.
4- kıbrısa bilet vermiyor mu askeriye? güneydoğuya veriyor halbuki.
  • blue eyes white dragon  (30.06.18 17:18:06) 
Kıbrıs'a feribot veriyor askeriye hiç uğraşma atla git uçakla maksimum 200 tl ödersin değmez.

Acemilikten sonra ben izin kullanmadım, hasta hasta usta birliğime yazıldım(erken çıkmak için), hayatımın hatasıydı. Acemilikte hastalık yayılma durumu çok oluyor, öyle bir şey varsa direkt izin al iyileş öyle git usta birliğine.

Bir de sona kalan dona kalır olabiliyor görev almada usta birliğinde. Eğer muhafızsan nöbete dikerler görev yerine ki bu hoş bir şey değil. KD olarak görev almak en iyisidir.
  • bos gezenin bos ustasi  (30.06.18 17:27:59) 
@blues:
teşekkür ederim cevaplarınız için.

acemi birliğinde evci izni yok maalesef ve evet maalesef kıbrıs'a bilet vermiyorlar :)
  • mrtkbl  (30.06.18 17:33:43 ~ 17:34:27) 
Merhaba,

1 - 21 gün
2 - Evet
3 - İzne gerek yok. Belirtilen tarihte usta birliğinde olursan sorun olmaz. 1 gün geç kalırsan, 1 gün geç terhis olursun.
4 - Acemide sizinle ilgilenen bir çavuş vardır. Ona sor yemin töreni hangi tarihte diye. O tarihe yol tarihini de ekleyip erkenden alırsın. KKK, Kıbrıs için mersin ktm'ye yönlendirip oradan asker topluyor ve acemileri askeri gemi ile gönderiyor. Kendi imkanlarınla gitmek çok daha rahat olur. KTM'de sıkıntı çekenleri çok duydum.

Hakkında hayırlısı olsun. Ben de geçen sene aynı tarihlerde kıbrıs'ta yaptım. Bol bol girne'ye gidersin. Lefkoşa'da da bir dereboyu caddesi var işte.
  • pseudologia fantastica  (30.06.18 17:37:26 ~ 17:56:40) 
- Askerlik bu, hiçbir şey belli olmaz, öncelikle plan yapmamaya ve hatta zaten plan yapamaz olmaya hazirla kendini.

- özel bir durum yoksa, evli olduğun için hanımın da iznini alarak, kullanma derim. Kışlada o son günler daha zor geciyor ve dağıtım izni kullanmayıp erken giden devrelerin gittiğini görmek de daha moral bozucu oluyor. Ya da kışlaya bölük astsubayina göre de değişir de, dağıtım iznini acemilikte kullanmayıp üçüncü ayında kullananlar vardi bizde, kısa dönemler için de bu olabilir bir şeyse (bunu öğren teyit et birinden) böyle yapmak daha makul.

- olabildiğince yolu uzatan bir vasıta kullan, ruhsal olarak hazırlıyor o yolun uzunluğu. öteki türlü oldu bittiye gelince varış, kendine gelmen birkaç günü buluyor.
  • dafaisss  (30.06.18 18:21:06) 
1. 21 gün
2. Evet
3. Evet. Teslim tarihinde esas birliğinde ol yeter. Kıbrıs olmasa yol izni kullanmak için esas birlikten git diyeceğim ama uzak. İzin kullanırsan yol iznin olmayacak ekstradan bilgin olsun.
4. Her ne kadar 21 gün dense de özel durumlar toplu çıkarma nedeniyle başçavuş (bölük astsubayı) şu tarihte kesin çıkartıcam demeden iadesiz bilet almayın. Yol parası acemi birliğinden izin kullanırsan evine kadar, kullanmazsan mersine kadar alırsın
  • neysene  (30.06.18 22:48:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.