[]

Arama motoru nedir bilmeyen tipler

Adlarini verip rencide etmek istemiyorum ama duyuruda oyle komik sorular var ki insan gercekten hayret ediyor. Buraya yazana kadar google ya da yandex'e yazsa 0.01 saniyede 13.986 yaklasik sonuca ulasabilecekken bekliyolar ki biri burda okusun da cevap yazsin. Nedir bunun mantigi?

Cocuklarinin pc sinde sayfa acik kalmis da emekli amcalar teyzeler mi yaziyor yoksa bu sorulari?

Ornek sorular :

Bagcilar askerlik subesi nerdedir?
Kadikoy Kundik tiyatrosu rihtima yakin mi?
Iett 38B hatti nerden nereye calisir?
Amasya'dan Çorum'a nasil giderim? vs vs. Şaka mi bunlar?

 
Site bir soru-cevap sitesi, yasalar ve kurallar dahilinde olduğu sürece her şey sorulabilir, aksi halde zaten bu sitenin bir anlamı olmazdı her şeyi Google'a sorup öğrenebilirdik.


  • angelus  (30.06.18 11:29:47) 
Laf olsun torba dolsun diye.
(bkz: attention whore)

  • goodman  (30.06.18 11:33:12) 
O tarz sorularda sorulmak istenen aslında mapsten açılıp bakılan şekli değil. Örneğin Ankara'dan İzmir'e ilk kez gelmiş birine harita üzerinde yolu göstersen de oraya hangi vasıtayla nasıl gideceğini bilemiyor. En kolay gidiş yolunu soruyor. Gayet normal buluyorum bu soruları. Şu duraktan bilmemne numaralı otobüse bin sonra in dolmuşa bin daha hızlı olur diye gprs size söylemiyor sonuçta.


  • alaimisema  (30.06.18 11:44:26) 
Çok fazla adres sorusu soran biri olarak üzerime alıyorum hemen :)

Net adresi ve hatta çoğu zaman gidiş yolunu da öğrenebiliyorum lakin her zaman daha kolay bir yol vardır, daha hızlı gitmem gerektiğinde soruyorum bunu doğal olarak.
Bazen daha toplu taşımadayken bile soruyorum inince ne taraftan yürürsem kolay olur diye, "acil" uyarılı sorularımda hep yola çıkmış vaziyette oluyorum.

Bazen bazı sorular bana da gereksiz geliyor ama vardır elbet sorulmasının bir sebebi.
  • mutekebbir  (30.06.18 11:54:21) 
Cok gerginisiz. Rahat olun. Birakin sorsunlar dert etmeyin bunlari. Hayat kisa amk.


  • stavro  (30.06.18 11:57:02) 
benim en sevdiklerim, hakkında binlerce video, blog,entry vs olan en turistik şehirler(amsterdam, new york vs) hakkında dahi sorulan "nereye gideyim, ne yapayım, tavsiye edeceğiniz şeyler nedir?" türü sorular. okumaya üşeniyorum bana özel cevap yazın diyolar kısaca. çok acaip.


  • n62  (30.06.18 11:57:47) 
Tokat uzerinden git o yol cift serit cevabini burasi veriyor.

Ama evet soru basligini google’a yazarak cevabina direkt ulasilabilecek soru sayisi da fazla.
  • brkylmz  (30.06.18 11:58:31) 
Bir de bazi tipler arastirmayi sevmiyor. 30 yasi geckin 2-3 arkadasima hala ucak biletlerini ben aliyorum. “Yeaa sen daha guzel aliyosun” diyorlar sgahajd


  • brkylmz  (30.06.18 11:59:59) 
Bu tepki bana da gelmisti bir sorumda, neden sordum falan hic bisey yazmadim. Cunku internette sordugum uyduruk bi sey icin hesap mi verecegim. Isteyen cevaplar.
Ben mersinde bir yere nasil gidebilirim diye sormustum. Sivri zekali biri google maps vermisti. Ama benim merak ettigim seyi mersinliler anlayip cevap yazmisti.

  • wishmaythşngs  (30.06.18 12:31:57) 
İnsanlar sitelerde bu tür soruları sormasa Google işsiz kalır.


  • siyah giyen adam  (30.06.18 12:36:26) 
arama motoru zaten bu soruları bulup önümüze getiriyor. o soruları google bilmiyor yani:)
daha önce sorulmuşsa ne ala ama cevaplarda verilecek ek bir bilgi hem google için hem ileride arayacaklar için nimet olabilir. Gerçi semantic web ile işleri sadece aramaktan çıkmaya başladı.

  • mr.brown  (30.06.18 13:06:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.