[]

Muharrem İnce'yi Anlayamama

Seçim iptali kararı nasıl işliyor çok merak ediyorum. Bunu gerçekten bilmediğimden soruyorum bununla ilgili internette herhangi bir bilgi bulamadım. Seçimin iptal olması için kaç şaibeli oy açığa çıkması lazım? 1 oyun bile şaibeli olması o seçim sonucunu sorgulamamızı gerektirmez mi?

Millet oy vereceği memleketine dönüyor zamanını harcıyor, denyonun teki gelip bütün pusulalara mhp-akp basıyor, 100 seçmenli sandıkta 101 oy çıkıyor. E bizim harcadığımız vaktin ne değeri kaldı? İptal olması için gereken şaibeli oy sayısının eşik değeri nedir? gerçekten bilmediğimden soruyorum 30 bin, 300 bin, 3 milyon? keşke önceden belirtselermiş 300 bin şaibeli oy olabilir ama itiraz için gereken sayının altındadır diye biz de oyunu kuralına göre oynardık o zaman.

İnce de çıkıp açıklama yapıyor ya en çok bunu anlamıyorum. 10 milyon fark var diyor, iyi de fark %2,5(1-1,5 milyon) değil mi? ben mi yanlış biliyorum?

Fikirlerinizi merak ediyorum.

 
Değiştiremeyeceğin şeyler için kafa yormaya gerek yok. Oy verdik, patladık. bitti.


  • valentinov  (30.06.18 12:02:11) 
bin yıllık "böl ve yönet" stratejisini, bilerek veya bilmeyerek yedi.
rte muhalefetten chp'yi öne çıkararak hem muhalefetin birliğini bozdu hem de
seçmene, muhalefet ile değil (şeytanlaştırdığı) chp ile mücadele ediyorum görüntüsü verdi. sonuç yine aynı.
  • herhaltibiliyoring  (30.06.18 12:34:34 ~ 12:37:25) 
edit:
ben en başında anladım ve oy vermedim.
Muharrem İnce koltuk sevdalısı bir beyfendinin teki. öyle kalabalıklar içinde hafif muzip hazırcevap halleri çoğumuzun hoşuna gitti. yazık ki gerçekten bu işe kendini adayacak ve bu işin kıvırabilecek bir adam yok görünürde. 2-3-5 yıl sonra yaşanacak ve telafisi daha uzun zaman alacak bir hayal kırıklığındansa bence böylesi daha iyi oldu. ilk geceden ve ertesi gün yaptığı açıklamadan kalitesini belli etti. yani adamı meydanlara akpyi bitirsin diye çıkardılar ama adam muhalefet liderliğiyle kendini tatmin etmek derdinde.
  • klar  (30.06.18 12:49:29 ~ 12:52:47) 
Ben de anlayamıyorum ve size hak veriyorum. Sanırım, Muharrem İnce, başkalarının da dolduruşuna gelip, ilk turdan kazanabileceğine kendini çok inandırdı ve %30-31leri görünce, büyük hayalkırıklığı yaşadı. Halbuki, dediğiniz gibi, seçimi ikinci tura götürecek fark, alt tarafı %2,5'ti, 10milyon oy değil. Ancak, sanırım kendisi, ikinci tura bir şekilde çıksa da, birlik olduğu güçsüz İyi Parti ve HDP ile, %40'a %60 gibi bir hezimete uğrayacağını düşünerek, ikinci bir yenilgi almak yerine, kendini daha fazla yıpratmadan mücadelesini sürdürme kararı aldı.

Burada yara alan, yine sandık güvenliği oldu. Yarın öbür gün, CHP veya sayın İnce, "sandıkları koruyun" dediğinde, kim onları dinler, bilemem.
  • agluna  (30.06.18 13:11:51) 
biri 15 milyon biri 25 milyon oy almış. bu iş kabullenmemekle olmaz. Kılıçdaroğlu kafasıdır bu. geçen yaptığı açıklama da malum. bu kafayla daha çok seçim kaybeder.

ince sonraki cumhurbaşkanlığı seçimi için şehir şehir, sokak sokak, mahalle mahalle, ev ev gezmeli.

15 milyon oy az değil. iyi çalışırsa oylarını daha da artırarak geleceğin cumhurbaşkanı olabilir.
  • Neill  (30.06.18 13:13:24) 
Arkadaş şaibeli oy var diye bütün seçimin iptal olacağını mı düşünüyorsunuz? Yerel seçimlerde Ankara'da neler olup bittiği hala meçhul. Tüm girişimlere rağmen bırak seçimin iptal olmasını, tek bir sandık bile iptal olmadı.

Arada 10 miyon oy farkı varken, şaibeli oy kullanılan sandıkları tespit edip, bunlara itiraz edip iptal ettirmek, gerçekçi olursak hiçbir şeyi değiştirmeyecek. rte'nin %2,5 oyunun azalması da nerden baksan 1.4 milyon oya tekabül ediyor. bu kadar usülsüzlük olsa zaten iki tane twitter vidoesundan çok daha fazlasını görürdük emin olun.

hadi diyelim rte %49.99'a indi ve seçim ikinci tura kaldı. ne yani, chp'nin %5'i geçemediği güneydoğu illeri muharrem ince'ye mi oy verecek? güneydoğuda yaşayanlar ancak hdp'nin "ince'yi destekliyoruz" demesiyle olabilir. ama işte böyle bir şey söylenirse ince %40'ı bile göremez. rte'ye de çok güzel "işte terörün desteklediği muharrem ince bu" gibi bir malzeme vermiş olursun. ince bunu bildiği için boşuna uğraşmak istemedi. kaldı ki her seçim ülkeye büyük bir para yükü getiriyor. ülkesini düşünen herkes de bu şekilde yapardı diye düşünüyorum.

not: hdp'nin terörist olduğunu söylemiyorum. yanlış anlaşılmasın. rte bunu malzeme olarak kullanırdı varsayımı sadece.
  • himmet dayi  (30.06.18 13:52:34 ~ 13:55:49) 
erol mütercimler'i dinlerseniz, bu sorunu ve nedenini daha ayrıntılı şekilde öğrenebilirsiniz.

chp'nin teşkilatlanma sorunu bu seçimi bitiren şey oldu.

çünkü ellerinde toplam kaç oy var, kaç sandıktan ne geldi falan...
o bilgi bile yok.

soner yalçın da yazdı, "peki aa bu oyların durumunu 81 ilden nasıl iki saat gibi kısa bir sürede öğrendi ve topladı?"
bunu bile sorgulayamıyorlar, çünkü ellerinde bilgi yok.


şu iki programı dinlemenizi tavsiye ederim.
ikisi de chp'nin içinden olan insanlar ve söyledikleri, açıklamaları, tespitleri çok mantıklı ve doğru.
www.youtube.com
www.youtube.com
  • blatta hiberna  (30.06.18 14:50:27 ~ 14:51:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.