[]

ankara 100.yıl'daki garip bina

son 1-2 haftadır bu garip bina ilgimi çekmeye başladı. bir kaç arkadaşıma sordum, ne binası olduğunu bilemediler. yıllardır o muhitte oturan kız arkadaşım da ne olduğunu bilemedi. yalnızca yıllar önce bu binada bir gece vakti çok şiddetli bir patlama olduğunu söyledi.

binayı tarif edeyim: pazardan çankaya üniversitesi'ne giden yolun üzerinde, kılıçarslan lisesi'nin önünde. kiler marketin karşısında, biraz çaprazda, yukarıda. halı sahalar falan var o civarda. baya büyük üçgen bir çatısı var. hemen önünde yapı kredi atm'si var. civarında herhangi bir tabela yok. ya da akşam vakti göremedim. o cadde üzerinde bir girişi var, bekçi kulübesi var. ama içinde görevli falan yok. girişte de "dikkat köpek var" yazıyor. çok büyük olasılıkla bir fabrika. çünkü büyükçe bacaları var ve arkasında 2 tane kocaman beyaz, silindir depolar var. ama şehrin göbeğinde fabrika ne alaka =) bir de o bacalardan duman tüttüğünü gördüğümü hatırlamıyorum. fabrikaysa eğer çalışmıyor gibi. fakat içerisinin aydınlatıldığı görülebiliyor.

google earth'te ya da maps'te herhangi bir açıklama yok. koordinatları da şöyle: 39°53'44.31"K 32°47'49.18"E

baya ayrıntı verdim sanırım =) eminim bir bilen çıkacaktır. şu patlama olayı ile ilgili de bilgisi olan varsa çok süper olur.

 
ısıtma merkezi diye biliyorum. patlama da bu merkezin arkasındaki yemekhanede olmuştu. sanırım sanayi tipi tüplerden biri/birkaçı patlamıştı. cam çerçeve inmiş, yaklaşık 300m ötedeki oturduğum apartman deprem oluyormuşçasına sarsılmıştı. yılı hatırlayamıyorum.


  • mevtagezer  (02.03.10 01:29:50) 
Patlamayı bilmiyorum ama orası bildiğin fabrikaymış. Eniştem orada çalışıyordu, çok küçükken gitmiştim hayal meyal hatırlıyorum. Film bile çekilmiş orada. Ama sonra ne olaylar döndü neler oldu orada bilmiyorum maalesef.


  • paddle steamer  (02.03.10 01:40:15) 
orası ısı merkezı.. yıl 2003 aylardan nısan, mayıs.. saatler 23 30 suları.. butun mahalle sallanmıstı.. bomba falan dıye gıtmıstık ama gaz kacagı yuzunden olmustu patlama..


  • nouma21  (02.03.10 01:46:45) 
ısı merkezi, eskiden bütün sitenin merkezi ısıtma sistemiydi şimdi ne bilmiyorum...


  • thefin  (02.03.10 08:14:29) 
patlama oldugunda orada oturmuyordum ama 3 sene once merkezi sistemden cikildigi icin atil duruyordur.


  • osuruklu  (02.03.10 18:29:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.