[]

skinny fat olmak kader mi, zayıf göbüşlüler nasıl beslensin/antreman yapsın

şu an bile göbeğimi lömbür lömbür tutarken bu soruyu soruyorum. işlenmiş pek çok şeyi tüketmiyorum, ekmek hamur işi yemiyorum, karbonhidratı günlük 100g'ın altında alıyorum, sadece antreman günlerimde +100g kadar spor öncesi alıyorum. yeterince protein yağ aldığımı düşünüyorum. Alkol neredeyse yok gibi hayatımda. Antreman günlerimde 3000 kalori kadar, off günlerimde 2200 kalori kadar alıyorum, kas kütlem arttıysa da göbekteki yağlanma gitmedi. Antremanımı splitten biraz daha full body tarzına çevirdim. spor sonrası 10-15dk hiit yapmaya başladım. göbek olayı genetik deyip düşünmemek mi gerekiyor acaba?

bu işin bir reçetesi varsa öğrenebilir miyim? yoksa kan testi mi yaptırmalıyım? xiaomi'nin smart scales tartısını almıştım, yağ oranım %20 görünüyor, viseral yağınız yüksek diyor, endişe etmem gereken kısım budur belki de.


 
Anlattığın kadarı ile beslenme rutinin güzel, fullbody'e geçerek de iyi yapmışsın. Ben sana bundan sonrası için şunu öneririm: Bu aşamada kas inşasına değil yağ yakımına odaklan, antrenman rutinini çok değiştirmeden sadece bir miktar ağırlık düşürerek, karbonhidratı da biraz daha düşürerek ama kalorileri yine aynı miktarda alarak yağ yakımı gerçekleştirirsin. Protein alımını da yağsız kas kütlesi*2-2,5 oranında alırsan bu dönemde kas kaybetmede göbekteki yağları yakarsın. Fakat dediğim gibi bu dönemde kas kaybetmemek için proteini yüksek almak gerekiyor.


  • angelus  (29.06.18 22:29:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.