[]

Değerli Duyurucular

Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Ben bu duyuruda pek sevilmiyorum galiba çünkü genelde cevap gelmiyor duyurularıma. Sevmiyorsanız söyleyin olum biliyorum amma velakin cevap vermeyeceğim deyin bari :)

Neyse bu sefer cidden yardımınıza ihtiyacım var.(Bak özellikle söylüyorum cidden.)

Şirkete ilave bi araç alınacak. Öncelikle merak ettiğim konu şirkete bi araç alındığında vergisel olarak avantajlarını örnek ile görebileceğim bir yer var mı bakabileceğim bir yer var mı ya da açıklayabilecek kimse var mı?

İkinci merak ettiğim konu arabaya nereden bakayım şu an elimde hiçbir kriter yok mesela koltuklu caddy mi alsak avantajlı vergisel ya da muayene filan olarak yoksa diyelim renault clio mu alsak daha iyi yoksa mercedes mi alsak kafamız rahat eder.

Belli bir bütçe yokda mercedese kadar çıkamayız tabi.
olm cidden bu sefer bi beyin fırtınası yapmamız lazım ya :(
şimdiden teşekkürler. :)

 
kullanım amacı ne olacak onu da söyleseydiniz keşke ona göre araç seçiminde yardımcı olurduk :/

kdv, amortisman, bakım giderleri, yakıt giderleri, araç için ödenen her şeyin(kasko falan da tabi) gider olarak gösterilmesi var. araç için yaptığınız her harcama sizin için giderdir.

caddy gibi bir araç alırsanız; yıllık muayene, 1. köprüden geçemez, otoyolda hız sınırı daha düşüktür, 0 promil alkol olmalı gibi etkenler var.
  • c1b2k3  (29.06.18 18:42:02) 
@c1b2k3 caddy olursa dezavantajı her yıl muayene mi? avantajı var mı peki?


  • kirmizi kart  (29.06.18 18:56:34) 
yazıklar olsun ya :( :( :(


  • kirmizi kart  (29.06.18 20:53:43) 
abi kişisel algılama, sevilmediğinden değil; herkesin cevap verebileceği yrrak kürek soru sormadığın sürece duyuruda cevap alabilme ihtimalin gerçekten düşük, kolaylıklar dilerim. "canım sıkılıyo napim" falan yazarsan 35 cevap alırsın ama cidden işim görülsün dersen çok beklersin :(


  • der meister  (29.06.18 20:57:41) 
@der meister bida soruya canım sıkılıyor sizce aldatıldım mı filan entrikalı bişeyler yazacağım tavsiye için teşekkürler:):):):)


  • kirmizi kart  (29.06.18 21:06:12) 
aynen çok başka da bir dezavantajı yok. yıllık vergisi daha pahalıdır bu arada. neyde kullanacağınız da önemli ama. duster kullanan da çok işyerinde. her yola gelir bi araç. tavsiye ederim.


  • c1b2k3  (29.06.18 21:20:14) 
@c1b2k4 şunu gördükten sonra duster ı heryerden engelledim youtu.be


  • kirmizi kart  (29.06.18 22:11:01) 
19. kere ne için kullanacaksınız dedim, bir türlü cevap alamadım. belki de bu yüzden insanlar sizin sorulara cevap vermiyordur? neyse hocam size iyi araştırmalar. kolay gelsin.


  • c1b2k3  (29.06.18 22:14:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.