[]

Silah bulundurmak için ne yapmalı ?

maksat evde bir silah bulundurmak. gidip tabanca ruhsatı almak masraflı iş.

avcılık belgesi alıp birde pompalı koydum mu eve bu iş tamam mıdır ?


 
Aynen, baska biseye gerek yok.


  • Boris  (29.06.18 16:10:05) 
Durun ben geldim!

Av tüfeği almak için avcılık yapmanıza ya da bununla ilgili belge çıkartmanıza gerek yok. Av tüfeği ruhsatı almalısınız, bu ruhsat ile 5 sene boyunca tüfeği bulundurabilir ve kılıfında taşıyabilirsiniz.

Vergi dairesinden borcuu yoktur kağıdı alın ve yivsiz tüfek harç yatırın (28-30 TL olmalı şu sıralar), devlet hastanesinden sağlık raporu alın, 250-300 TL gibi bedelleri var.

Aslında aile hekimleri de bu belgeyi vermeye yetkili, ama malesef büyük şehirlerde hiç biri yanaşmıyor. Küçük kasabalarda sağlık ocaklarından pator patır alıyor Anadolu'lu.

Silah ruhsat büroya gidip bir dilekçe ve gerekli evrakları verip (kapaklı bir karton dosyada) başvurunuzu yapın. Kısa süre sonra silah alım belgeniz çıkar ve o belge ile bir yıl içinde istediğiniz yivsiz tüfeği alıp ruhsatınıza işletin.

Bir ruhsata 5 tüfek yazdırabiliyorsunuz, bilginiz olsun.

Ne tür bir tüfek alacağınız konusu daha uzun, belgenizi hazırlayın onu o zaman konuşalım.

Son notum, evdeki kadınlara ve 10 yaş üstü çocuklara silah kullanmayı öğretin, ara sıra poligona gidip atış yapın yaptırın. Çocuklardan silahları deli gibi saklamayın, öğretin, eğitim verin.

Bilmiyorsanız siz de okuyup güvenlik tedbirlerini öğrenin, 4 ana kural çok önemli.

En önemlileri tetik ve namlu disiplinidir.

i0.wp.com
  • John Bloor  (29.06.18 17:57:02) 
Kuru sıkı al dostum bence. İleride bir çocuk oynar yada es kaza sen birini öldürürsün falan değmez.


  • sivil admin  (29.06.18 19:36:01) 
Tufek ruhsati cok kolay ve fiyatina gore secenegin de cok fazla. Bende de pompali tufek var. Bulundurma ruhsatli tabancayla kafana gore poligona bile gidemiyorsun. Dolayisiyla tasima ruhsati almadiktan sonra tabanca manasiz.

Ruhsatin yaninda oldugunda tufeginle istedin yere gidersin. Dagda bayirda takim de yaparsin rahatlikla.
  • kint  (29.06.18 20:05:23) 
Sakın ruhsatsız tabanca alma. Suç kaydı vardır yemediğin naneden yatarsın.

Sakın kurusıkı da alma. Çekersin, birinde gerçeği vardır çeker öldürür nefsimüdafa olur.

Legal af tüfeği al alacaksan ama demonte vaziyette falan tut evde özellikle çocuk varsa fişeğini sakla Vs.

Alışık değilsen de hiç bulaşma git bir şok cihazı al, biber gazı al en temizi.
  • bos gezenin bos ustasi  (29.06.18 20:38:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.