[]

Türkiye 2. bir Suriye olur mu?

Merhaba arkadaşlar,

Malum yine Tayyip seçildi. Seçim biter bitmez anında enflasyon tavan yaptı. 16 yıldır mevcut durumu korumak dursun gittikçe batıyoruz. Hedef 2023' ün Türkiye' nin bitiş noktası olduğunu düşünüyorum. Peki bu süreç sonunda hiç kafama yatmıyor ama malum kitlenin isyan çıkarıp iç savaş çıkaracağını düşünüyor musunuz?

Biliyorsunuz Suriye'de de on yıllardır Esad Rejimi iktidardaydı ve dibe batınca silahlı isyan çıkarıp iç savaş başlattılar. Şimdi isyan çıkaran Öso ile malum kitle tıpatıp aynı. Yani bütün şartlar aynı. Böyle bir şeyin olmaması sürpriz olur diye düşünüyorum. Zaten Tayyip de bütün kontrolü eline aldı polis, asker her şey onun elinde. Sizce yanılıyor muyum?

Güncelleme: Sanırım yanlış yazdım. Yani iç savaş derken malum kitlenin iktidara karşı isyan başlatmasını kastediyorum.

 
"türkiye'de asla öyle şeyler olmaz" demiyorum, gerçekten acınacak haldeyiz ama daha o kadar batmış değiliz. kitlenin ve şartların aynı olduğunu da düşünmüyorum. türkiye'de hala kaybedecek çok şeyi olan çok fazla insan var - buna sağcılar, reisçiler vs. de dahil.

erdoğan şu an tüm gücü elinde toplamış durumda. karşı taraftan saldırı gelmediği sürece iç savaş çıkması için bir sebep kurmuyorum. adam zaten "meşru" olarak aldı her şeyi, yönetiyor istediği gibi. işin raydan çıkması için erdoğan'ın zayıflaması, can havliyle pozisyonunu geri kazanmaya çalışması lazım. şu an öyle bir durum yok.

bir de kimle iç savaşacağız allasen, fasıl tutkunu plaza çalışanları mı savaşacak yoksa aylık geliri 6 bin lira olan, viyana'da berlin'de "kaçamak" yapan instagramcılar mı?
  • der meister  (29.06.18 16:07:55) 
olmaz arkadaşlar. bu ülkede her şey olur, iç savaş olmaz. suriye başka türkiye BAMBAŞKA ülkeler/devletler. insanları bambaşka. temsil ettiği şeyler bambaşka. en azından yakın geçmiş için ülke tarihleri devlet tarihleri başka.

bu ülkeyi küçük veya sıradan bir ortadoğu ülkesi olarak göremezsiniz. alev alatlı'nın geçen bir sözü vardı, türkiye batarsa denizler taşar.

bu ülkede kendini bu vatan topraklarına ait hisseden, sağcısı solcusu ateisti alevisi kürdü birbirinin boğazına sarılmaya kadar gelseler bile yeri gelirse çok kolay yek, bütün olabilir.

ki bazen ayrışmak vatanın sıhhati için elzemdir. ayrıştırabildiğin kadar ayrıştırırsın, sonra zamanı gelince dökersin çimentoyu ve ayrılmamacasına bütün olunur.

o eli silahlılara aldanmayın, bu devlet hiçbir kesimi diğerine yedirmez, o pompalıları onların içinde patlatır.

bi de şunu düşünmeyin, tayyip erdoğan gücü elinde tutmak için ortalığı karıştırmak pahasına direnir filan. buraya yazıyorum yanılırsam açıkça hatırlatacağım, en geç 2019'da 2. erken seçim olacak ve tayyip erdoğan seçime bile girmeyecek. ak parti anap gibi bi şey olacak. siyasal islamcılık misyonunu tamamladı ve dönemi bitti, ulusalcı bir dönem geliyor. bekleyip görelim.
  • ssiradanbirigibi  (29.06.18 16:21:55 ~ 16:30:16) 
Güncelleme yaptım arkadaşlar.


  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (29.06.18 16:35:27) 
Ki yani hukumete karsi bir ic savas ciksa bile TSK ile Suriye ordusunu karsilastirmamak lazim. TSK NATO'daki en buyuk ordulardan biri, devleti savundugu surece Turkiye'de baslayacak catismalarin Suriye'deki boyutlara ulasmasi imkansiz bence.


  • Haldamir  (29.06.18 17:11:01) 
%52 bir yerde toplanıyor diğer partilerin toplamı buna bile yaklaşamıyor.soldan iktidar olmaz arkadaşlar iç savaş miç savaş geyiklerini bırakın bu halk enflasyonu 1 yapıcaz dese de sol ona oy vermez bünyesi kabul etmiyor alerjisi var milletin sola bunu bilince daha anlaşılabilir oluyor her şey.
devlet hala güçlü bu ülkede sadece huzurlu yaşamanın sevdiğinin iktidar olmasını istemekten ibaret olmadığını bilmek lazım.
ya da apolitik.
  • jamswety  (29.06.18 17:30:52) 
Bizim milletin cani tatlidir ic savas mic savas olmaz. Herkes dusmus kurbanda koye mi tatile mi gitsek’in derdine :)

Sonra okullar falan basliyo zaten. Yogunuz bro yani milletce :)
  • brkylmz  (29.06.18 17:46:58) 
Suriye'deki iç savaşın temel nedeni, Katar'daki doğalgazın Avrupa'ya Suriye üzerinden götürülmesini Esad'ın kabul etmemesidir. Bunun temelinde de ABD - Rusya çekişmesi yatıyor. ABD, Rusya'nın dış gelirlerini dinamitlemek için AB ülkelerinde Rusya'ya ambargo uygulaması için talimat verdi. AB ülkeleri doğalgazı artık Rusya'dan almayacağı için Katardan alacaklardı. Suriye bu boru hattına izin vermeyince ülkeyi patlattılar.

Yarın Türkiye benzer bir ikilemde kalır ise Suriye'ye dönmemesi için bir sebep yok. Tek fark: Türkiye NATO ülkesi. Ama o da çok sorun olmaz.

Bu arada (bkz: kobani olayları)
  • himmet dayi  (29.06.18 18:04:42 ~ 18:05:53) 
yahu ben anlamadım malum kitle iktidara neden isyan başlatsın?, zaten kendileri iktidarda. türkiye suriye olmaz, olursa iran olur. o da akp güçlüyken olmaz. akp zayıflayıp gerici kitleyi kontrol edemediğinde olur.


  • titiraprap  (29.06.18 19:53:20 ~ 19:53:58) 
İktidardayken neden isyan cikarsinlar +1


  • chavezding  (29.06.18 23:15:31) 
Yani 20 yıla yakın zamandır tecavüze uğramanın canlarına tak etmesi söz konusu olamaz mı iktidara isyan etmenin sebebi ? Titiraprap'ın bahsettiği Akp'nin zayıflaması ihtimalinden falan da bahsediyorum.


  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (29.06.18 23:54:59 ~ 23:57:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.