[]

İnternet üzerinden harici hard disk satın alma

Merhabalar,

Ben almayı düşündüğüm harici hard diski internetten (Vatan Bilgisayar'dan) almayı düşünüyorum; ama kargoyla taşınma sırasında bir zarar görür mü diye tereddütlerim var. Yani mesela düşüp sarsılırsa falan diskin ömrü azalır mı?


 
sıkıntı yaşamazsın. internet üzerinden satın aldığın ürünleri sen hasar vermediysen iade hakkın var belli bir gün içinde(tam gün sayısını hatırlayamadım)

paketi kargo teslim eden elemanın önünde açarsın. dışında bir sıkıntı görürsen rapor/zabıt filan tutturursun.
  • silah taciri  (29.06.18 12:19:23) 
peki vatanbilgisayar deposuna ucarak mi geliyo bu harddiskler?


  • hordes of chaos  (29.06.18 12:51:02) 
@hordes +1

Ben n11'den Seagate disk aldım birkaç ay önce, bir hafta olmadan arızalandı alet. Satıcıyla iletişime geçtim, ürünü gönderin inceleyelim dediler. Yenisini yolladılar birkaç gün içinde, şu an sıkıntısız kullanıyorum.
  • chicha  (29.06.18 13:16:15) 
HDD'ler çalışmıyorken sarsıntı ve darbelere çok fazla hassas değiller.
Yine de riski artıyor tabii.

  • burfak  (29.06.18 13:17:46) 
@hordes of chaos
Vatan Bilgisayar deposuna nasil geliyor bilmiyorum ama musteriye ulasasiya kadar daha riskli bir yolculuk yapiyor olabilir urun. Dagitimi yapan kargocularin paketleri arabaya firlattigi videolar falan vardi. Gerci UPS icin iyi diyorlardi. Belki onlar daha dikkatli davraniyorlardir.

@chica
Oyle olsa bile ben urun elime ulastiktan sonra cok zaman kaybetmeden bazi dosyalarimi ona aktarmis olacagim. Monitor, klavye vs. olsa yenisini gondermeleri sorunu cozerdi ama hard disk soz konusu olunca icindeki bilgilerin gitme ihtimali de var. Bir de mesela bir hafta icinde degil de aniden 6 ay sonra bozulmasina falan sebep olur mu? Omrunu azaltir mi derken kast ettigim biraz da buydu aslinda.
  • 2enkucukasalsayidir  (29.06.18 14:37:51) 
n11 meys mi mays mı öyle bir satıcıdan 6tb aldım, güzel paketlenmişti. bir sorun sıkıntı çıkmadı.


  • binder dandet  (29.06.18 14:39:54) 
kaç kere aldım sıkıntı yaşamadım ama gider şubeden alırsın onda sıkıntı da çıkabilir, "teknoloji şans işi" muhabbeti cidden doğru bence.

Ama merak etmeyin harddisk markaları da ürünün kutusunu tasarlarken darbeleri hesaba katıp öyle paketleme yapıyorlar. (doğru düzgün her ürün için böyle aslında) Ayrıca çalışmazken düşse bile pek bir şey olmuyor en büyük sıkıntı çalışırken başına bir şey gelmesi.

Şimdi değil 6 ay sonra sorun çıkarır gibi bir şey olacağını sanmıyorum. Bozulursa bozuk gelir zaten. Lakin doğru, Türkiye'de kargolar ekstra kötü ve birkaç kere gözümle kutuların yere düştüğünü gördüm.
  • nhk ni youkosu  (29.06.18 14:51:26 ~ 14:51:57) 
sen benim dedigimi anlamamissin ki

burada kimse sana sikinti olmaz diyemez. ssd degil ram degil icinde disk donen bi cihaz bu. sikinti olmaz diyen de yalan soyler. mesele tasinmasi kargonun firlatilmasi da degil mesele hard diskin kendisi

yani fabrika cikisindan bir gun sonra bile bozulma ihtimali olan bi cihaz tasimada sarsilsa ne yazar

bak sana en kisa tasima semasini anlatayim

fabrika>yerel hub>ucak>turkiye hub>depo

tasimayi soracaksan fabrika cikisindan itibaren endiselenmen gerekiyo
  • hordes of chaos  (29.06.18 15:11:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.